Julmat

Så här mätt har jag inte varit på evigheter, men jag klagar inte, eller jo lite, jag är så mätt att jag mår illa. Chokladpraliner, pepparkakor med ädelost, köttbullar, prinskorv, omelett, lax, gravlaxsås, hemlagad laxpaté, ägghalvor, julskinka, fyra sillsorter, rödbetssallad, två sorters korvar, ja jag behöver väl inte fortsätta. Kan tillägga att min mamma hade en lista på allt som skulle finnas med på julbordet så hon inte skulle glömma nåt i den välfyllda kylen.

Imorgon blir det rester och julklappsbytande. Sen kommer jag tillbringa 4,5 timme (igen) ensam i en bil när resten av Sverige sitter och myser med familjen framför Kalle Anka, Karl Bertil Jonsson och Johanna. Men jag klagar inte, eller jo lite (igen). Men på måndag när resten av Sverige går till julottan i kylan sitter jag på ett flygplan till MIAMI. då klagar jag inte :)

Familj vanilj vill fira julen snäll och söt
Men en bittermandel göms i deras gröt


Madicken

Sitter och tittar på Madicken, det var min favoritfilm när jag var liten. Det är konstigt hur annorlunda man ser på det som vuxen. Man ser alla budskap filmen faktiskt har att förmedla mycket tydligare. När jag var liten hette mina idoler Madicken och Pippi, ( och Barbie) och jag älskade att bygga med lego och vara ute och leka i skogen. Dagens barns idoler heter Spiderman och Bratz, och de tycker om att spela dataspel och se på dataanimerad film. Vart tog kopplingen till verkligheten vägen?

2nd handfynd

idag har jag fyndat på Röda korset. Utanför satt en lapp om att det var halva priset på alla möbler och så såg jag en jättefin golvlampa med guldskärm för 75 kr. Snål smålänning som jag är så gick jag fram till tanterna i kassan o frågade om halva priset gällde även på lampor. Först sa de lite tveksamt nej, sen frågade de vilken lampa det gällde, o så frågade jag om jag kanske kunde få den för 50 kr och det fick jag. I samma ögonblick kom jag på att jag inte hade några kontanter på mig så jag frågade min syster om hon hade. Vi började skrapa ihop våra mynt och la fram dem på disken. När vi räknat och kommit upp i 40 kr hejdade tanterna oss och sa stopp det räcker, det är snart jul. Vi fick alltså lampan för 40 kr. Vi tackade så mycket och önskade dem god jul.

Nu ska jag botanisera lite bland alla tidningar som finns här hemma, och lyssna på Daniel Lindströms senaste skiva, rekomenderas verkligen :)

Driving home for christmas

Befinner mig nu i ett kallt Västervik efter att ha tillbringat 4,5 timme i en bil, känns som jag kan köra den vägen med ögonbindel nu för tiden eftersom jag kört den så många gånger. Men så tråkigt är det faktiskt inte att köra bil. Man kan sitta och fundera och filosofiera över livet, eller lyssna på cd-skivor och zappa mellan radiokanaler. Fick mig en intressant lektion över hur man vet om en kille är intresserad av en tjej. Han höjer på ögonbrynen, spärrar upp näsborrarna och öppnar munnen för att få mer syretillförsel till hjärnan. En intresserad kille har alltså alla sinnen öppna och ser ut som ett mellanting mellan ko och gris, eller? Ja om man ändå visste.

Imorgon blir det lite julklappsshopping samt en fika med en barndomskamrat :)

Fina killar växer inte på träd, men dom finns...

Fyra julklappar i en

Ikväll har jag varit på högstadiedisco, tror bestämt det var tio år sen sist :) Jag och några kollegor smet ner för att kolla läget efter att vi druckit glögg, underhållits av en rolig teaterkör och ätit en mycket god buffé på vår egen lilla julavslutning. En julklapp fick jag också, ett kombinerat överfallsalarm/stegräknare/pulsmätare/kalorimätare. Imorgon är det julavslutning och sen JULLOV! Jag får fint besök :)

Bikini och vinterjacka

Alltså, detta var mycket svårare än jag trodde. Vad ska man packa när man åker till Florida i två veckor mitt i vintern? Just nu är det 25 grader, det är bikiniväder, men det är ingen garanti för att det ska vara det om två veckor, det kan lika gärna vara 15 grader, och det är inte bikiniväder, det är byxväder. Jag har vänt upp och ner på min klädkammare och rotat fram allt och lite till, jag kan ju inte ta med halva garderoben? Gallringstime!

Sista riktiga skoldagen idag. Skrikit o skrikit har jag gjort sen jag började men idag blev jag riktigt rörd. Klassens tuffaste killar hade målat  julkort till mig och önskade mig ett trevligt jullov, bad om ursäkt för deras uppträdande och vissa skrev att de skulle sakna mig. Jag smälte ;)

Imorgon ska vi ha städdag, sen filmvisning, sen julfest med personalen och på torsdag är det julavslutning :)


I en sjuas huvud

Jag fortsätter dela med mig av mina underbara mattelektioner med mina underbara sjuor.

Lärarinnan Lina frågar klassen: "Hur stor är sannolikheten att man får en femma när man slår en tärning?"
13 åriga pojken O räcker ivrigt upp handen och säger: "Hur stor är sannolikheten att jag faller för en ful tjej?"

Är de inte underbara :)

Förresten, vad glad man blir när vänner man inte hört av på jättelänge ringer. Jag ska bli bättre på att höra av mig!


Inflyttningsfesten

Inflyttningsfesten var himla skoj o vår inflyttningspresent var uppskattad av värdinnan, dock inte av pojkvännen. Undrar om brandmännens kalender får pryda hennes vägg? :)

Det blev schlagerklubben för hela sällskapet.

Nu har halva söndagen passerat. Borde gå o köpa julklappar, men jag orkar inte, är nog lite bakis trots allt. Kanske blir det julkonsert i kyrkan ikväll, vore mysigt.

Magi

Har varit duktig med städning och disk hela morgonen, känner mig fortfarande så där oförskämt pigg som jag gjort hela veckan, mycket märkligt. Kanske för att jag har tränat hårt o ätit mycket mat? Haha!

Regnet öser ner (som vanligt) men det ska inte hindra mig från att gå ut. Ska ner på stan och träffa några vänner för en fika, sitta och titta på alla julstressade människor och förundras av hur bra jag faktiskt har det.

Glädjekänslan från igår sitter i. Har kommit på att det enda som kan få mig att slappna av, glömma allt och alla runt omkring mig under en hel timme är en bra konsert. Film och böcker i all ära, men med mina koncentrationssvårigheter fungerar inte det för mig. Under en bra konsert släpper man allt, man är med i musiken, man känner pulsen, man är helt uppslukad. Ja, det är ren terapi, det är magiskt, det är underbart.

Moneybrotherkonserten

Åh, han var verkligen underbar. Så glad, så härlig, så charmig, för att inte tala om hans leende! Jag fick ett riktigt lyckorus. Jag är nog kär ;) Det är alltid samma känsla efter en bra konsert, jag älskar känslan!

Innan blev det indisk mat i trevligt sällskap.

Jag tappade min digitalkamera i golvet o den är trasig, TRASIG! O jag bryr mig inte? Märkligt, den är ju nästan ny. Varför? Det är bara en teknisk pryl, får väl köpa en ny när jag har råd, prylar går att köpa, det gör inte kärlek o lycka.

Såg R när vi stod o väntade på våra jackor. Skulle kanske sagt hej för att se hans reaktion, men äh, han är verkligen inte värd det. Mes!

Jag är pigg, men borde kanske sova. Tack vänner för en trevlig kväll! Imorgon blir det inflyttningsfest :)

Får jag se dig ikväll?

Countdown

13-åringar kan vara så rara. Vad sägs om denna diaolog, jag citerar ordagrant från en av dagens mattelektioner.

- Vad glor du på? Ryter A, har du ingen tv hemma?
- Jo, svarar B, men jag har aldrig sett en skräckfilm.

Har precis tränat, behövligt efter alla saffransbullar, pepparkakor och choklad. Ikväll är det BRF-möte, imorgon lucia, om tre dagar moneybrotherkonsert, om en vecka jullov, om 12 dagar julafton och om 13 dagar avresa till soliga Florida.

Jag räknar ner, men jag glömmer inte bort att leva.


Julbak


Ännu en perfekt söndag, jag börjar bli expert på att utnyttja denna dag. Långpromenad blev det, med A och H, genom stan, runt slottsparken, runt stan igen och hem. Har varit en riktig husmor idag och verkligen kommit i julstämning. Gårdagens glöggfest tog fram julen i mig. Jag har spelat julmusik blandat med Moneybrother såklart, och både bakat både bröd och lussekatter. Nedan finns några bilder från festen i turning Torso, tyvärr ingen utsiktsbild, men som sagt, den var magnifik. Kvällens dokumentärfilmer är en klass för sig, men de vågar jag inte lägga ut här :)

17674-2817674-27

Uppsnärjd i det blå

Vilken magnifik utsikt, vilken lägenhet, jag vill också bo i Turning Torso! Ha ett gym några våningar upp i huset, eller ha en receptionist i entrén som inte släpper in obehöriga. Det var en trevlig glöggfest faktiskt, många trevliga människor, och några otrevliga. Efteråt blev det plysch, fast jag ville inte egentligen, jag ville bara hem, men gjort är gjort, stannade en kvart o sen gick jag.

Idag är jag pigg, och glad igen. Promenad, bak och tvätt står på schemat. Blev inte bjuden på nobelfesten i år heller.

28th floor

Nu är jag hemkommen från en härlig powerwalk med A på Bulltofta. Funderar på om jag ska baka bröd eller om jag ska måla lite akvarell, borde förbereda nåt roligt till mina bildlektioner för att inspirera mina elever.

Ikväll är det fest för hela slanten. Festplatsen är 28e våningen i Turning Torso. Ska bli riktigt spännande att skåda denna maffiga byggnad från insidan, för att inte tala om utsikten.

Jag och Moneybrother

Köpte tidningen Glamour idag, endast för att man fick en dvd-film på köpet o blev positivt överraskad av numret. Såg tråkig ut på omslaget men innehållet var kanon. DVD-filmen verkar bra den också, Vanity Fair med Reese Witherspoon.

Gick hem från jobbet kvart över ett idag, lyxigt med såna tidiga fredagar :) Har strosat runt på stan för att hitta något fint (med en minimal budget). Höll mig endast till H&M-butikerna då jag har massor rabattcheckar där, tack vare medlemskap i H&M club, gå med du också! Hittade en top o så hann jag med en fika med H, jättegod morotskaka.

Nu har jag precis ätit en påse naturgodis och ser fram emot att spendera kvällen på egen hand. Fick erbjudande om after work, men känner för lite hemmamys. Jag, lite levande ljus, bloggar, tidningar och Moneybrothers nya skiva. En perfekt fredag, nästan... Something is missing!

kapuschong

Har varit fruktansvärt trött hela dagen, men ändå effektiv. Satt kvar på jobbet till kl 17 o begav mig hem i regnet. Ibland är det himla skönt att bara ha 200 meter till jobbet, speciellt när det är full storm och spöregn. Jag var riktigt nära att skippa träningen pga vädret. Men istället rotade jag fram en gammal täckjacka med stor kapuschong, knäppte jackan ända upp till nästippen och trotsade vädret och begav mig iväg på cykeln. Body pump blev det, och avslutningsvis en stund i solariet, behövde det, vinterblek och grå som jag känner mig. Några extra ultravioletta strålar så här års gör nog mer nytta än skada. Det är som ljusterapi, man blir pigg av lite ljus, och varm, och lite fräknar gör mig alltid glad.

Dagens

Humör: Trött men glad
Vill ha: Alldeles för mycket
Saknar: Någon att krama
Skulle helst vara: På semester i en storstad med obegränsad budget
Helgens planer: Ska på fest i Turning Torso
Shopping: Har inte spenderat en krona idag
Dagens: Jobbat, tränat och surfat på internet
Dagens låt: Moneybrothers "
Dom vet ingenting om oss" (Precis som alla andra dagar senaste veckan)
Dagens blä: En kille på min gata försökte sälja en mobiltelefon till mig när jag gick hem från jobbet. När jag sa nej svor han och sa j-la bitch och sen något ohörbart.
Dagens godaste: Min frukost med hembakat bröd, stureost, fikonmarmelad och kaffe latte
Dagens bästa replik: Det är ok att klaga, bara man försöker göra något åt saken
Dagens mest positiva: Att jag tränade två pass på gymmet
Dagens nyhet: Jag såg Idol-Marcus video på tv, den var bra, och låten blir bättre o bättre.
Dagens suck: Att jag har chokladabstinens
Dagens stön: Att min kvällsmat bestod av  sju knäckemackor med stureost och marmelad plus massor frukt.
Dagens längtan: Till Moneybrotherkonserten och till Floridaresan

Dubbelt duktig

Har både tränat ett step intervallpass och ett corepass (vilket är mag- och ryggträning i en halvtimme) så nu kommer jag ha träningsvärk i magen i en vecka, det hade jag sist jag tränade core (för ett halvår sen). Varje gång säger jag att jag borde gå på core oftare, men när man tränat i en timme känner man inte alltid för det, o det är inte så att jag åker till gymet för att träna endast en halvtimme. Ja det är ett dilemma det där :)



Köp inga julklappar

Förresten! Hur ska man förklara begreppet "vinterbild" för högstadieelever på en skola i Malmö där 70% är invandrare? Jag som är bildlärare tänkte först att eleverna skulle måla ett julmotiv men så fick jag tänka om. Det kanske är diskriminerande för de som inte firar jul. Så jag sa vinterbild istället. De förknippade ändå det med jul och målade tomtar. Så andra lektionen gav jag förslag på saker de kunde måla. Ett vinterlandskap, snötäckta granar och en röd stuga, skidåkare, pulkabackar, snögubbar, snölyktor, ja det är min bild av vinter, det var så mina vintrar såg ut som barn. Men dessa barn? Gud vet vad de har för bakgrund. Har de nånsin varit utanför Malmö stad? Nu hänger de vid tobaksaffären i hörnet, någon i klassen blir anfallen av en pitbull, någon i klassen har en eldsvåda hemma i sitt rum som han delar med sina bröder, december är tio grader varm, betongen tornar upp i bagrunden och asfalten omringar dem.

Och människor stressar runt på stan på jakt efter den perfekta julklappen efter den andra, och andra bara klagar. Nej jag ska sluta klaga. Men allvarligt! Bojkotta julklapparna!


Abstinensbesvär

Abstinens efter mycket! Sol, kärlek, tid, men allra mest choklad. Efter helgens chokladranson hjälpte inte en 100 grams chokladkaka långt. Nej det enda som hjälper är motion, umgänge med andra, promenad eller kreativa sysselsättningar, så man glömmer bort suget. Jag tog en promenad. Därefter har jag ägnat hela kvällen åt att fixa mitt fotoalbum för hela det gångna året. Har botaniserat bland bilder och minnen. Vilken sommar det var! En av de bästa. Här sitter jag i min vinterbleka hud och drömmer mig tillbaka, drömmer mig bort. Bort ska jag snart. Kan inte fatta att jag om exakt 21 dagar sitter på ett flygplan till Florida. Ska bli skönt att komma bort. Trist att åka bort på juldagen. Men! Jag har ju ändå nästan inga släktingar kvar i livet så det gör detsamma...

Bojkotta julklapparna!

I don't care about the presents underneath the christmas tree
All I want for christmas is you

Det piper till i telefonen

Tänk att ett litet sms kan göra en så glad. En snygging från i somras. Världens charmigaste. Världens gulligaste sms. En del killar vet hur man behandlar tjejer. De är få. Synd att han bor i Stockholm.

Bakfyllan har lagt sig och jag gör mig redo för en ny fullspäckad vecka. Jag ska hinna med att träna. Jag ska varken äta choklad eller pepparkakor. På lördag ska jag vara i mitt livs form för då ska jag på fest på 28e våningen i Turning Torso.


Bota bakfyllan

Chokladprovningen igår var lyckad och svar ja, man känner skillnad på dyr och billig choklad. Kvällen slutade dock inte riktigt som jag tänkt mig. Några av festdeltagarna tog taxi till Hipp och det var meningen att jag, A och A skulle cykla dit, men jag drabbades av plötsligt illamående pga lite väl mycket förtäring av alkohol, så det blev inte så.

Idag har jag, trots min extrema bakfylla, haft en trevlig söndag. Har bokat biljetter till Moneybrotherkonserten, tagit en långpromenad med A, druckit kaffe latte på Kafferosteriet, promenerat ännu mer, avnjutit en falafel, haft ett kort besök av en annan A o ätit massor choklad. Så botar man bakfylla. Ikväll ska jag iväg till A och träffa J för det sista momentet i hans undersökning. Om jag orkar, är helt slut.

17674-2517674-2417674-23

Chokladprovning

Åt mitt hembakade bröd till frukost framför Nyhetsmorgon, som sig bör på helgen. Therese Alshammar fick frågan om hur mycket tid hon lägger ner på träning varje vecka. Efter lite betänktetid svarade hon 30 timmar, 30 TIMMAR!!! Varpå Lasse Bengtsson ställde följdfrågan om det är mycket. Vilken fråga. Jag gillar inte Lasse Bengtsson. Tacka vet jag Tilde på söndagar. Therese svarade att det beror på vad man jämför med, men att det i Sverige är lite mer än normalt. Jaså? Vem har tid att lägga 30 timmar i timmen på träning? "Lite mer än normalt". Det är ju mer än ett halvtidsarbete. Jag är glad om jag hinner träna två timmar, ens det. Nu kanske hon talade för idrottseliten, men det framgick liksom inte.

Jag har städdag idag o det är en form av träning, det sa de på radion i veckan. En timmes effektiv städning är minst lika effektivt som ett aerobicpass, så det så. Här ska bli fint eftersom jag ska ha fest ikväll. Med temat chokladprovning. Jag återkommer med resultatet. Går det att skilja Euro shoppers mörka chokladkaka från Lindts?

Obligatoriskt

Jag vill ha fredag hela veckan. Man borde göra mer på fredagar. På fredagen har man helgkänslan, ju tidigare på fredagen man börjar med nåt roligt ju längre och roligare blir helgen. Man har känslan av förväntan, känslan av frihet, känslan av avkoppling, känslan av att kunna göra precis som man vill, helgen ligger helt i dina händer. Man orkar mer än vad man tror med den känslan. I eftermiddags var jag helt slutkörd, var nära att banga after worken. Jag tog ett djupt andetag, kände efter, jag orkar, ett glas vin, som blev två, som blev lite mat, som blev lite glögg, som blev tjejsnack framför idol. After work på fredagar borde vara obligatoriskt!

hits