Hhyssshhh!

Jag borde lagt mig för längesen, sömnlösa nätter sätter sina spår, men jag vet ju att jag bara ligger och tänker på allt jag har att göra om jag går och lägger mig, så lika bra att vara uppe några minuter till.

Väntade på en film som jag höll på att ladda ner, ja ni hörde rätt, det går trots att jag bara har en hastighet på 0,25, det fick jag veta i helgen, då en vänlig själ var här och hjälpte mig. Han laddade ner nåt program som gör att man inte bara laddar ner från en dator utan små små bitar av filen från flera datorer, om jag nu förstod rätt. Snabbt gåt det iaf och man använder inte DC utan en sökmotor på nätet. Lätt som en plätt och det har jag totalt missat. Nu är jag alltså jätteolaglig och sitter och laddar hem album och filmer för fulla muggar, polisen kommer väl snart och knackar på...

Lyssnar på Norah Jones album så här innan läggdags, verkligen jättebra! Lugnt och skönt och avslappnande.

Buona notte!


Dagen efter

Jag antar att min stora läsarkrets har väntat på den spännande fortsättningen på gårdagens inlägg. Vad var det egentligen som hände igår kväll? Jo! Väninnan drog med oss på linedancekurs! Riktigt kul, eftersom jag älskar att röra mig till musik. Jag gillar aerobics och har länge funderat på att börja dansa nån dans, så kanske line dance är dansen för mig. Alla fördomar är borta iaf, det var himla skoj. So watch out for the line dancers! Snart på ett dansgolv nära dig :)

Annars var jag med om en fruktansvärd sak idag i skolan när jag hade niorna i bild. Jag kan bara skaka på huvudet, känna mig som en gammal 50-åring och säga "Dagens ungdom"! Kan avslöja att minst en spritflaska var med i bilden.

Ser på Grammisgalan nu. Surfade nyligen in på min
favoritblogg och fick reda på att Hello Saferide ska släppa nytt album på svenska under namnet Säkert. Jag gillar när mina favoritartister släpper album på svenska, som Moneybrother senast, fantastiskt, och nu tycker jag att även Marit ska följa deras exempel.

Fullt ös medvetslös

Ja, ungefär så känns det. Måndagar borde förbjudas. Efter helgens softande och festande kastas man in i verkligheten igen. Lämnade nyss kaoset för att deltaga i kvällens stora utmaning vad det nu är. En kompis har bjudit in hela kompisgänget till henne ikväll och har uppmanat alla att ta med cykel och gärna skor för inomhusbruk. Jag har ingen aning om var kvällen ska sluta. Jag är nyfiken. Jag återkommer.

Fullspäckat

Fredag och klirr i kassan vilket betydde att jag äntligen kunde hämta ut min digitalkamera som varit på lagning.

Ikväll får jag en middagsgäst och imorgon ska jag o A anordna ett american party för våra vänner. Vi vill förmedla den amerikanska feelingen från vår resa. Kanske vi lyckas, även om kakan jag ska baka inte blir lika god som på The cheesecake factory eller drinkarna så stora som på Sunrise Boulevard, eller att utsikten från mitt fönster inte består av en palmklädd strandpromenad längs ett böljande blått hav. Men det viktigaste är att alla kommer ha kul och att de uppskattar det vi gör.

Barcelona

Min tidiga dag blev inte så tidig ändå och jag är hemma först nu. Som lärare får man vara beredd på att rycka in som fredsmäklare efter arbetstid.

Det är kallare än kallast ute, det märkte jag på min två minuters långa promenad hem från jobbet. Jag drar mig för att gå ut igen, men jag SKA träna, kylan ska inte hindra mig.

Idag är det bestämt. Det blir Barcelona på påsklovet. Resan är bokat. Underbart!

Adios

Såpbubbler

President Bush vill sänka USA:s bensinförbrukning med 20% på tio år. Lycka till säger jag, till landet där frågan inte är om man har bil utan vilken bil man har, där småbilar inte existerar, ju större ju bättre, där större städer har två busslinjer som går en gång i halvtimmen och inte ens trafikerar flygplatserna. Jag talar av egen erfarenhet.

På tal om bil, jag borde hämta min bil, men den står ganska tryggt i ett garage skyddad från kyla, snö och frost. Jag hatar kylan, den biter mig i kinden och förfryser mina händer.

Nu borde jag sova, lyssnar lite på Snook, en del låtar är riktigt bra.

Låt mig bara bara älska dig
låt mig bara bara spöa dig
Vi kan bara bara dricka varm choklad
bara bara fånga såpbubbler
bara bara säga helt fel sak
Vi kan bara bara ta en promenad
Bara vara du och jag nu för idag.

Enkelt, ellerhur?



In love

I Salem Al Fakir men det är nog inte ömsesidigt :)  Hörde honom på morgonpasset igår där han spelade en låt live och var bara så allmänt go och glad. Mer såna människor tack! Hans låtar är riktigt mysiga, provlyssna på hans sida.

Dålig sömn inatt resulterade i en förmiddagstrött Lina, men nu är det annorlunda. Gick från jobbet klockan tre redan för att utföra några ärenden på stan och nu är jag jättepigg, märkligt, det får bli ett träningspass för att göra av med lite energi.

Det är märkligt hur snabbt livet återgår till vardagen efter en resa. Dagarna bara svischar förbi. Snart dags för en ny resa, förhoppningsvis, jag håller tummarna!


Se ut som Ebba och Sofi

Ja, det är väl vad alla i detta blogträsk för modeälskare strävar efter. Sofi skriver i klick om nån klänning på H&M och vips är den slutsåld i alla H&M:s butiker. Ebba syns i vimlet med en ny skinnjacka och vips vill alla modeintresserade svenska tjejer ha en precis likadan.

Jag läste precis en intressant
artikel om ett klonat Sverige, hur alla svenskar vill se exakt likadana ut. Vi surfar runt på modebloggar (mig inräknad) för att finna inspiration, vi tar efter andra. I andra länder strävar ofta modeintresserade efter att sticka ut, medan vi i Sverige vill se likadana ut.

Nu är det ju så att jag gillar Ebba och Sofi, det är ju de som sticker ut, det är de som är först, det är vi övriga som inte kan hitta en egen stil utan måste härma och söka inspiration, varje vår, varje sommar, varje höst och varje vinter.

Kändis

Efter en vecka av slit, stress, skrik och skratt var det skönt med en lugn hemmakväll. Kvällens snacks bestod av naturgodis och kvällens outfit av en illgrön tre år gammal nopprig tröja och ett par uttvättade ljusrosa pyjamasbyxor.

Jag har fixat mina bilder och skickat dem till korthuset ikväll, det tog tid med min high speed connection *suck*. Ska bli kul att sätta in dem i min scrapbook.

Jag har gått och blivit kändis har jag kommit på. Kanske dags att beträda nya marker där man är anonym. Okänd eller ökänd? Det är frågan. Malmö är en liten stad.

Bon nuit tout le monde!

Designa ett efternamn

Jag har funnit ett roligt tidsfördriv. Efter att ha läst en artikel om att man kan designa sitt eget efternamn på patentverkets hemsida var jag tvungen att kolla upp det och testa. Man väljer begynnelsebokstav och slutled i efternamnet eller både förled och slutled, sen knåpar PRV ihop ett unikt efternamn åt dig. Jag gillade Frejebo, Frejhem, Frejius eller Frejnell, men Farbro, Farulv och Folkflod var inte så vackert :)

Lina Frejebo

Testa du också på
PRV


Marit

En lång hektisk dag på jobbet, mjukstart finns inte i skolans värld, snarare rivstart.

Har varit duktig o fixat min lampa. Bytte kontakt från ojordad till jordad alldeles själv. Riktigt stolt över mig själv att jag lyckades skruva o trixa in rätt sladd på rätt ställe, dock med en smärre olycka i form av världens köttsår i handen, då jag slant med mejseln :) Nåja....

Annars har jag fått världens idé, att jag inte tänkt på det innan.

Nu ska jag sätta mig in i konstens ismer. Ja ibland får man ta med sig arbetet hem. Sen ska jag lyssna på p3 live, 21.03 då skönsjungande Marit Bergman tar ton. Hon är min favorit just nu.

Don't you know how small we are





Saturday nights

Fest blev det för hela slanten igår. Kul att träffa vännerna igen. Iklädd tröja från Guess, Väska från Juicy Couture, svarta jeans o en fin solbränna entrade vi Schlagerklubben vid tolvslaget. Hade jättekul! Efter min Floridaresa är mitt nyårslöfte att vara mer öppen o framåt o prata med alla o inte hålla så hårt på principer. Kvällen blev verkligen lyckad. Vi svenskar borde lära oss av amerikanerna och vem kunde ana att kvällen skulle sluta som den gjorde?


Måla i Vicotoria's secret

Här sitter jag, i min fina victoria's secretmorgonrock o har ont i halsen. Usch, det måste vara omställningen från varmt till kallt, eller också var det nån som smittade mig på flygresan. Idag sov jag ända till kvart i elva, så himla skönt, det behövde jag.

Jag som alltid kommer på tusen andra saker att göra än det jag verkligen behöver göra, som att packa upp min resväska eller tvätta, har istället ägnat min första vakna timme åt att måla lampfoten på min nya fina lampa. Här stinker målargfärg.

Nä nu ska jag väl äta lite frukost kanske, innan jag tar tag i mitt uppackande, eller målning nummer två ;)

Ikväll är det fest!

Dyra milliliter

Idag la jag mina sista pengar på en ansiktskräm. 400 spänn kostade burken! Är jag riktigt klok? Har man torr hud så har man o vad gör man inte för att bevara solbrännan. Tur man har en snäll mamma.

Annars är jag bara så trött på den skånska vintern. Här kommer man utvilad, solbränd, pigg och fräsch från ett 30-gradigt Florida och möts av konstant regn, iskall blåst och ett oändligt mörker. Jag vill bort igen, till solen, och det nu!

Ikväll kommer N över på lite middag, ska bli trevligt, kanske jag borde ta tag i städning, diskning och uppackning innan dess. Orka....

America in my heart

Hemma! Brunare, blondare, fattigare på pengar men rikare på minnen och erfarenheter. Vi har haft en helt fantastisk underbar resa. Varje dag har varit ett enda stort äventyr utan hemlängtan och bekymmer. Jag ville verkligen inte hem, jag ville stanna kvar. Stanna kvar i värmen, bland de snälla trevliga gästvänliga hjälpsamma öppna amerikanerna, stanna kvar på stranden, stanna kvar och göra fler roadtrips, stanna kvar i shoppingparadiset där man ville ha precis allting.

Key West, krokodiler, springnota, universal studios, Miami, sexfiliga motorvägar, soldränkta stränder, leende människor. Det finns inte plats att skriva om allt vi upplevt, det finns inte ord, det finns i mitt hjärta, i mitt minne. America in my heart!

Nu har jag varit vaken ca 30 timmar och min väska står ouppackad. Sen tror jag bestämt att sängen väntar mig. Min egen mjuka säng. Härligt!

Florida

Tre dagar kvar i i soliga harliga Florida. Vi har haft en underbar o oforglomlig semester. Hyrt bil, kort till Miami pa sexfilig motorvag, hamnade pa enkelriktad gata med varningsblinkersen pa, korde 5 timmar soderut till key west for att ata en prisbelont key lime pie, kan ju inte annat saga an att den var fantastisk. korde till orlando genom varldens regnskur sa man knappt sag motorvagen, manga olyckor pa vagen. val framme i orlando sken solen hela dan o vi hade en fantastisk dag pa universal studios dar vi var med i jordbavning, tornado, hajattack o en resa i tiden, pa latsas. nyar var ocksa skoj, rakade fa en lite for dyr nota sa vi skrapade ihop vara kontanter o tackte inte riktigt kostnaden. panka gick vi till ett barstalle. forst kom vi inte in for de trodde inte vi var 21, men sen kom nagra 21-ariga killar o fixade in oss o betalade vart intrade. fick manga drinkar gratis. sen traffade vi en officer o en banktjansteman fran new york som larde oss dansa. vi tackade nej till en gratis resa till palm beach. vi har krokodilsafari. finns hur mycket som helst att beratta. nu dessa sista dagar forsoker vi njuta av solen o bada.

hits