mellan jobb och bilar

Lååång torsdag som alltid och jag har inte mycket att göra så det är väldigt lååångtråkigt. Har precis varit och fikat på kondiset som vi alltid får på torsdagar. Dagens stora ljusglimt.

Idag kör jag min egen lilla bil. Har fått köra Ds stooora fina audi då min har lagats. Vindrutetorkarna fungerar igen och hjulinställningen är återställd. D har satt på vinterdäcken. Tackar världens underbaraste kille för all hjälp.

Jag väntar på ett samtal om jag får ett jobb eller ej. Men de skulle höra av sig senast i början av nästa vecka så än finns det hopp. Annars har jag blivit kallad till intervju imorgon, inom banken, som direktionsassistent. Det verkar spännande. Vad ska det bli av mig egentligen???

I helgen väntas det nån typ av överraskning. Jag och D ska iväg någonstans med ett gäng andra och har uppmanats att ta med sovsäck, liggunderlag, ficklampa, gummistövlar och varma oömma kläder. Vi ska samlas lördag eftermiddag och återkommer söndag eftermiddag. Undrar vad vi ska hitta på?

Jag och min bil del 2

Ja jag fortsätter roas av mina biläventyr, eller oroas kanske är ett bättre ord?

Tidigt i morse skjutsade jag D, P och K till centralen. De går ut och öppnar bagagen för att ta sina väskor. D öppnar min dörr och kysser mig hejdå och efter det tänker jag köra iväg och börjar gasa. Plötsligt skriker de där bakom "Vänta!" "Hallå!" "Ska du köra iväg med våra väskor?". Jag vänder mig förvånat om och upptäcker att de fortfarande lyfter ur väskor ur bagagen och att den är vidöppen. Jag måste nog bli lite mer uppmärksam :) Jag skyllde på att det var tidigt på morgonen.

När jag körde hem från jobbet i eftermiddags stormade det rejält och kom lite regnskurar. Plötsligt slutade mina vindrutetorkare fungera, mitt på motorvägen. Jag fick panik. Det regnade inte så mycket just då som tur var men sen började det ösa ner. Jag försökte köra nära en annan bil för att hans lysen kunde jag ju följa. Han blev nog lite rädd. Som tur var skulle han av på samma avfart som jag så jag fortsatte följa honom in i stan. Sen slutade det regna som tur var och den hårda stormen blåste bort vattnet från rutan. Tack stormen!

Jag och min bil

Idag har jag kört bil till Lund och parkerat i ett parkeringshus alldeles ensam för första gången. Jag gillar inte att köra till Lund. Det är alltid så mycket trafik. Massor bussar som stannar kors och tvärs, taxibilar som gör u-svängar mitt i gatan och för att inte tala om alla gångare och CYKLISTER! jag fick köra i 10 km/h på Stora Södergatan. Väl framme vid parkeringshuset blev jag lite nervös. Parkera i parkeringshus har jag aldrig gjort ensam förut. Först stoppade jag in Statoilkortet, var på automaten sa autorisation ej tillgängligt. Då försökte jag med Visakortet, och jag fick samma svar från automaten. Efter att ha tryckt på alla knappar som fanns tryckte jag på rätt knapp och fick en biljett och bommen åkte upp så jag kunde köra in i parkeringshuset. Hela eftermiddagen på bankens huvudkontor satt jag och funderade på hur jag skulle komma ut ur parkeringshuset. Det gick faktiskt bra. Det var bara att stoppa i biljetten och sen stoppa i det kort man skulle betala med, och sen flög bommen upp och jag kunde köra ut igen. Detta var dagens biläventyr för mig och jag och min Nissan är fortfarande oskadda. Nissan blänker mer än någonsin då min gentleman har tvättat och vaxat den så grundligt det bara går. Dock syns bucklan i höger sida ännu mer nu, men men, det är smällarna man får ta. Vem har sagt att man är en duktig bilförare efter sju år med körkort?

hits