krossad bilruta

Då sitter jag här o väntar på att länsförsäkringar ska öppna så att jag kan ringa o anmäla inbrottet i bilen. Kom ut kl 0700 i morse o upptäckte att vänster framruta på bilen var totalförstörd o att nån hade försökt stjäla bilstereron. Vad de inte visste var att den är integrerad i bilen o helt omöjlig att stjäla så de hade bara stulit fronten på den.

Men sååå j-la onödigt. Är så arg o ledsen. Varför just min bil? Så mycket onödigt jobb.

Dessa saker man oroar sig för, de händer väl förr eller senare. Man får lära sig att leva med det. Jag är nog förföljd av otur. Har blivit bestulen på mina ögodelar två gånger, haft inbrott i lägenheten, blivit dumpad av den enda jag varit kär i, varit på allt för många begravningar med tanke på min ålder... Ja jag tycker faktiskt synd om mig själv, ibland får man lov att göra det.

Vad händer härnäst? Nu oroar o roar jag mig inte längre, jag BARA oroar mig :( Vad är det för värld vi lever i? Just nu känns det bara meningslöst.

Vår för hjärter dam

Ja idag har det varit lite vår, dock lite kall blåst men ändå tio grader varmt. När jag kom ut från träningen var jag varm o kunde cykla hem utan vantar, o kan jag det med mina frusna händer då ÄR det vår :) O är det ljust halv åtta då ÄR det vår!

Den dumma rektorn var inte på skolan idag så jag kunde inte säga att jag skulle säga upp mig, men han vet säkert, platschefsassistenten skrev ju en lapp o han har säkert fått höra av rektorn i Skanör, imorn måste jag ha tag i honom. Vill inte säga nåt till arbetskamraterna innan det blir klart, o klassföreståndaren för den ena ettan som jag ska vicka för i en månad efter påsk pratade med mig om hur jag vill göra med planeringen, det var bara att ljuga henne rakt upp i ansiktet... Eller nästan :(

Måste komma på vad jag vill ha i 25-årspresent av mamma. Allra helst vill jag ha reskassa till Lissabon. Lite trist kanske. Ska jag ha nåt materiellt vill jag nog ha en Alvar AAltovas, Marimekkoskål, kristallkrona eller ryamatta, men allra helst reskassa. Får jag pengar över av reskassan kan jag ju köpa nåt fint för det istället :)

Ser du nåt som liknar en tår så är det isen som droppar för nu är det vår!

Räkningar

Finns det nåt tråkigare sätt än att avsluta veckans tråkigaste dag med att betala räkningar? Usch, massor hade jag. Hyra, mobil, telefon, tv-avgift, bilskatt, linser m.m.... O om några dagar dras gymmet o csn på autogiro. När man är student är man lyckligt ovetandes om återbetalningen, men vänta ni bara...

Har iaf beställt en vit Fred Perry track jacket på zoovillage som jag spanat på länge. Den kommer ersätta min gamla röda sveakofta som varit väl använd flera somrar i rad.

Fick jobba över idag för att han som skulle stänga var sjuk, så ingen träning för mig idag inte. kunde förstås tränat bodypump kl 19 men jag hatar bodypump, jag är inte gjord för tunga lyft, föredrar konditionsträning, tänkte jogga en runda men det är nog för kallt fortfarande. Imorgon blir det bodycombat, det är kul :)

Nu är jag trött o väldigt sugen på godis o kakor. Men jag får inte bryta överenskommelsen jag gjort med två kompisar om att inte äta godis mån-tors. Då får man sjunga en ballad ensam på karaoken på Schlagerbaren. Huuuu!!!!

våfflor och bag-in-box

Japp, det blir det ikväll, och ca tio personer med glatt humör, förhoppningsvis. Sen hoppas jag på utgång, och det verkar bli så den här gången, men vi får se.

Igår köpte jag en platt tv :) Endast 2995 för en 20 tum på Ica Maxi, det kallar jag bra pris. Idag fick jag åka o köpa en till min mamma också. Tyckte jag var värd en ny tv för jag har velat ha en länge, o nu när jag vet att jag får tillbaka på skatten o det var bra pris så slog jag till. Kanske inte bästa bildkvaliten men det lilla jag kollar på tv så gör det inget, det enda jag ser är typ OC.

Har även fått nytt jobb, ska säga upp mig på måndag. Tar lite emot att säga upp mig så här mitt i terminen o säga adjö till barnen men ibland måste man tänka på sig själv. Det nya jobbet är på en förskola i Falsterbo och 1000 kr mer i månanden, samt heltidsvikariat året ut. Rektorn där jag jobbar nu måste förstå, det är så mkt bättre. Där jag jobbar nu vet jag ju aldrig om jag får jobba heltid eller ej eller om jag får ha kvar mitt jobb i sommar.

Hoppas ni alla får en trevlig lördagskväll!

Gladare men tröttare

Den tråkiga söndagen slutade faktiskt bra ändå, är på mycket bättre humör nu.

Lämnade tillbaka en tröja på hm o hittade en svart snygg väska på Lindex nedsatt till 149 kr, ett riktigt fynd, ser lite ute som en bayswater, iaf slejfen o spännet. O så köpte jag goda chokladpraliner i min favoritgodisaffär. Sen åkte jag o AG o överraskade AJ med födelsedagspresenter. Hon mådde bättre o blev väldigt glad för presenterna verkade det som. Sen fikade vi på espresso smaksatt med Irish cream från Kahls kaffehandel (som hon fick i present) o mazariner. Trevligt!

Nu är det snart dags att krypa ner i mina rena lakan. Imorgon sovmorgon till 10 som alltid på måndagar :)

Söndagsångest

Ja, idag är jag verkligen ledsen, uttråkad och irriterad, inte alls på bra humör. Kände det redan när jag vaknade kl 8 i morse. Visst, det var trevligt igår på festen, god mat o så blandade vi drinkar, men ingen utgång denna veckan heller. Jag har inte gått ut o dansat sen den 29 januari!!!! Visst det har blivit fester o så, men de har alltid slutat med att man går hem eller att man gått till nån pub. Jag kommer vara singel när jag är 30 om det fortsätter så här.

O till råga på allt så hade nån granne snott min tvättid kl 10 i morse. Jag skrev en lapp i tvättstugan o han skrev tillbaka att han bad om ursäkt för han hade tydligen bokat på februarilistan. Men hallå, han kan väl läsa!!! Han kom o bad om ursäkt personligen sen iaf.

Nej jag undrar vad som händer mer denna tråkiga grå söndag? Ska nog hem till en kompis som är sjuk som skulle haft födelsedagsfest igår, o kanske gå en promenad till Mobilia. Vi får se. Det kan inte bli värre iaf.

Såg iaf på Nyhetsmorgon i morse, det är bra på söndagar med GI-matlagning o med Ebba von Sydow. Hon hade stylat en tjej o hon hade fått en jättesnygg väska som jag tror var en Elgin. Vill ha en sån, synd att den kostar 7000 :(


Bo01 och orättvisor

Det är en härlig plats, iaf för promenader, och på sommaren för sol o bad. idag blev det dock endast promenad, lite kallt i vattnet ännu, skulle jag tro ;) Jag skulle dock aldrig vilja bo där ute, lägga två miljoner på en liten lägenhet, eller betala 15 000 i månaden för att bo på 30e våningen i Turning Torso, eller så. Nej, det finns finare ställen att bo på och roligare saker att lägga sina pengar på.

Fick äntligen tillbaka min skinnjacka från Denim for girls. De har haft den i 3,5 vecka för att byta dragkedjan, det har tagit tid, men de beklagade så mycket och som kompensation fick jag ett tillgodokvitto på 200 kronor, perfekt när jag ska köpa jeans :)

Pratade med min mamma i eftermiddag och fick reda på lite "skvaller". Usch vilka tråkigheter det finns i världen, livet är orättvist, så är det bara, man får lära sig att leva med orättvisorna, vissa har tur och andra har otur. Jag förundras de som varit lyckliga i hela sitt liv och aldrig stött på motgångar, ni vet inte hur bra ni har det.

Ikväll blir det schlager/taco/party, en bra kombination.

Och........ Våga såga Carola!!! Go Andreas!

life ain’t no beauty show
We don’t know where tomorrow ends

Våren kommer i maj...

Läste just prognosen på Aftonbladet. Kul! Mars och april blir kalla. Vi som väntar på nåt gott vi väntar alltid för länge som Lasse Lindh sjunger.

Fast mig gör det inget egentligen för jag åker ner till värmen i Portugal den 11 april :) Sommaren kommer först i mitten av juli eller augusti, juni blir kallt.

Idag har jag varit duktig. Det enda onyttiga jag ätit var 100 gram choklad (o det innan träningen). Framsteg!

Evert Taube

En fin låt av Håkan Hellström, lyssnar på honom nu, en riktig poet.

Trevlig fest igår, god hemmagjord sushi och goda tårtor. Blev ingen utgång. Väldigt mycket par så ganska stillsam o vuxen fest. Hoppas på utgång nästa helg istället, det var evigheter sen, vill dansa!

Var på promenad idag, tänkte skriva vårpromenad men det var det inte riktigt då det var flera minusgrader. Men sol var det o årets första krokus kunde beskådas.

Är trött, slö o apatisk just nu, orkar inte ta mig för nånting, även om det finns flera saker jag borde göra, men orkar inte. Varför känner man så ibland, o speciellt på söndagskvällar? Det är ju då man verkligen borde njuta och utnyttja helgens sista timmar, innan en ny jobbig arbestvecka börjar.

Och mina tankar, gått i criklar
Det finns ingen tid att vila
Jag vill åka tillbaka till
När jag inte hade nånting

Det finns ingen poäng i att vara fri
Det finns inget att göra åt det
Du räknar timmarna och tid
Av kärlek som du fått
Som tog dig bort
I förhoppningar och regnbågar

Måste härifrån, måste härifrån, måste härifrån..


Det visste du inte

Höger- eller vänsterhänt: Höger, men skruvar av korkar och delar ut kort med vänsterhanden
Humör just nu: Trött och slö
Favoritgodis: Geisha
Är det nåt du absolut inte äter: Äter det mesta
Kläder just nu: Pyjamas
Musik just nu: Winnerbäck, Kent, Håkan, Lasse Lindh, Hello Saferide, Robbie, Cardigans
Vad sa du senast: Hej då
Favorit-hangout: Centiliter och gram
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 1800-talets England
Sommarplaner: Hoppas på mycket sol
Är du bra på matte: Ja, jag är mattelärare
Fisk eller badkruka: Fisk, jag kan bada iskallt bara det är varmt i luften
Favoritväder: Sol och värme
Spelar du nåt instrument: Har spelat piano och nu spelar jag lite gitarr då och då
Morgon- eller nattmänniska: Både och
Sparare eller slösare: Slösa som försöker spara
Vem är viktigast för dig: Min familj
Tror på liv på andra planeter: Ja! Universum är oändligt
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Två
Bio eller promenad: Promenad
Är du kittlig: Ja
Snarkar du? Nej
Stjärntecken? Oxe
Rädd för insekter? Ja!
Äckligaste insekten: Kackerlacka
Största svaghet: Relationer
Det här är jag bra på: Hålla ordning
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att vara immun mot alla sjukdomar
Chips, morötter eller godis? Choklad
Pizza eller hamburgare? Äter det sällan, men pizza är gott
Skriver du dagbok? Ibland
Har du nån flickvän/pojkvän? Nej
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Aldrig!
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Städar varje helg
Gungar du på stolen? Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Ja, kanske
Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster hand
Hur är din drömtjej/kille? Rolig, stilmedveten och ärlig
Hur många syskon har du? Ett syskon
Saltar du på maten? Nej
Gillar du att sjunga? Ja
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Naturvetenskapligt program
Anser du att du är stark? Nej
Brukar du sola? Ja
Vad gör du om du får hicka? Får sällan hicka
Kaffe, te eller inget? Kaffe, men efter klockan fem te

shorts or not

Ok, jag börjar tycka shorts är snyggt fast jag var sån motståndare till det i början. Men det är ett svårt plagg. Dels tycker jag inte om att ha strumpbyxor till det för att det är obekvämt, så kanske jag låter dem ligga tills det blir varmare. Dels tycker jag det är så svårt vad man ska ha för överdel till, ett oversize linne bara hänger o med ett tightare linne blir man som en korv, hmm, dagens i-landsproblem.

Nä det får nog bli mörka stuprörsjeans ikväll till min rosa halternecktop o ett smalt flätat marinblått skärp i midjan ikväll, tror jag, har provat kläder i en timme nu. Men ska man på 25-årsfest med killar man träffar en gång var tredje år eller så så gäller det att vara superdupersnygg. Har solat o tränat flitigt hela veckan o mitt hår är "solblekt". Så jag känner mig faktiskt lite sommarfräsch :)

Blond

Ja iaf väldigt ljusare, hade nog inte tänkt mig riktigt så ljust menmen, man måste våga testa, jag var ju ljusblond som liten ;) Man vänjer sig väl, kanske är mest jag som tycker skillnaden är så markant, får se folks reaktioner imorgon, o alla små elever, de lär ju vara ärliga iaf o märker minsta lilla.

Min förkylning är nästan borta o jag har tagit tag i träningen igen, varannan dag har det blivit, får ta det lugnt, inte chocka kroppen. O så har jag försökt ta tag i mitt kak- och chokladmissbruk. Det är inte bra att äta så mkt choklad o kakor som jag gör. Det kanske inte syns utanpå men säkert inuti.

Längtar till lördag, då blir det 25-årsfest :) 

Roa eller oroa

En konstig dag med ett konstigt ljus, definitivt med ett konstigt väder. Snö, sol, snö, sol, snö, sol om vartannat, skumt. Kallt i varje fall. Jag fick upp värmen på aerobicpasset, det var skoj. Annars har jag varit duktig. Tvättat, städat o bakat kakor... O funderat. Iaf ikväll. Finns så mycket man oroar sig för. Arbetet, Kärleken, sjukdomar (hypokondrisk som jag är ), att få inbrott i bilen eller att få inbrott i lägenheten. Ja livet i allmänhet. Varför kan man inte bara sluta oroa sig o börja roa sig istället. Tiden bara går. "Är det jobbigt att tiden går och man blir äldre eller är det kul att vara med" som Winnerbäck skriver. Life is what happens to you while you are busy making other plans.

Igår var det iaf en ganska trevlig kväll. Jag o en kompis kollade på melodifestivalen o sen tog vi bussen ner till stan o tog en drink på centiliter o gram. Det är himla bra det stället, mysigt, o mycket blandat folk. En kille spelade saxofon live.

Nä nu har jag ätit en eller två kakor för mycket (som vanligt). Imorgon ska jag till aq-va-kul o plaska lite efter jobbet :)



Sol över Malmö

Har varit på stan idag med tjejerna. Vi var på 25-årspresentsjakt o vi hittade en med en gång, hur bra som helst, så nu är vi redo för 25-årsfesten som går av stapeln på lördag. Dessutom hittade jag en jättefin vit väska från Friis & Co o en svart/vitrandig halsduk som passar perfekt till min nya dubbelknäppta svarta kavaj och mina vita seglarskor. Jag är dressed for spring :)

Igår kväll var jag med A o A på after work. Skulle gått till St Gertruds men det var smockfullt där, de ska ha supergod buffé. Det fick bli Buddha bar istället, mezebuffé o två glas vin för 100 kr, det var helt ok. Ikväll blir det schlagerfestivalen o sen utgång på nån pub bara, är inte sugen på att gå ut o dansa. Blir så sent, dyrt o hela dan imorn blir förstörd. Ska faktiskt på födelsedagsfest både nästa o nästnästa lördag så jag får spara mig, o så vill jag inte ha tillbaka min envisa förkylning.

Nu ska jag äta lite. Hoppas ni alla får en trevlig lördagskväll!

hits