Påsklov

Nu har jag påsklov och på måndag bär det av till Barcelona. Dagens studiedag var inte allt för betungade. Först blev det lite diskussioner i smågrupper och sen blev det långlunch med några trevliga kollegor på ett mysigt café inne i stan där vi diskuterade allt och inget. Därefter blev det en fika på en solig uteservering med en väninna. Kan det bli en bättre start på lovet? Nu ikväll tog jag en joggingtur i Pildammsparken. 6 km på 26 min. Jag har ju sagt att jag ska vinna vårruset i Malmö så jag har lite träning kvar, men bara lite, jag tycker jag är duktig! Ökar jag takten och springer på 24 min innebär det att jag springer en mil på 40 min, om jag håller samma hastighet hela vägen. Det ni!



Glassäsong

Nu är det nästan påsklov. Eleverna har studiedag imorgon o vi pedagoger kommer förhoppningsvis inte arbeta ihjäl oss sista dagen innan lovet då det kommer bjudas på påsktårta. Dessa tårtor och kladdkakor. Är det inte nån av rektorerna som bjuder så är det nån som fyller år eller nån av alla mammalediga lärare som kommer på besök och bjuder eller nån kollega som springer och köper på Konsum när sötsuget tar vid.

Ikväll invigdes glassäsongen då det blev en smaskig glass i trevligt sällskap på Dolce Sicilias uteservering. Våren är här...

Det är en världsdel emellan
Klaraberg och dig
Det låter dumt nu
Men jag tror inte på det
Och jag vet det är fel
Men jag ska vänta på dig
Tills stjärnorna slocknar
och helvetet fryser
Jag ska vänta på dig
Jag ska vänta på dig


Ostliga vårvindar

Ännu en vårdag med strålande sol och höga vårtemperaturer och shopping-begäret stiger i ungefär samma takt som temperaturen på min termometer när morgonsolen tittar upp bakom hustaken. Jag klickade hem ett par andra skor idag från Lacoste (dock lämnades vagabondskorna tillbaka) och nu är jag nöjd (men inte mitt bankkonto).

Jag har även varit en flitig konsumbesökare. Slog till på en STOR ost idag, närmare 1 kg. Jag brukar aldrig köpa mer än 500 g ost åt gången för jag tycker biten blir så dyr då men nackdelen är att den tar slut så fort, så nu slog jag alltså på stort. Den snåla smålänningen är som bortblåst med den svala vårvinden.

Sol, smycke, skor & smörgåstårta

Idag tog jag en sväng på stan i solen. Den nästan tjugogradiga vårvärmen inspirerade till lite shopping. Ett par fina skor från Vagabond blev det och ett halsband från Pilgrim som jag funderat på ett tag. Jag får ALDRIG några dyra smycken så nu slog jag till själv.

Ikväll var det årsmöte med bostadsrättsföreningen. Smaskig smörgåstårta och banankaka till efterrätt bjöds det på så nu är jag så mätt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det var trevligt, iaf de sista 20 minutrarna när 80-åriga Ulla hade gått så vi andra kunde få en syl i vädret. Shit vad den tanten pratar, jag försöker undvika henne i trappan bäst jag kan.

Snö i söder sol i norr

Tillbaka i Sverige. Landade halv nio i morse efter en helg helt avskärmad från vardagen i Sverige, och då menar jag verkligen helt avskärmad, då jag råkade spärra min mobil på väg till Kastrup. Klantigt nog glömde jag bort min pinkod till mobilen och det kom jag alltså på på tåget till Kastrup. Försökte ändra den men efter tredje försöket var den spärrad. Jag var alltså på väg till ett land jag aldrig varit i, där språket är helt obegripligt och jag endast känner en enda person. Hela flygresan ägnade jag åt att bygga upp olika scenarior om hur min natt på Zurich Flughafen kunde se ut, om jag inte lyckades hitta min bekant på flygplatsen. Jag hade inte ett enda telefonnummer i minnet som jag kunde ringa förutom min mammas men hon var i Riga och jag hade ingen adress i Zurich, så frågan är vad som hade hänt? Som tur var stod han o väntade på mig och jag blev väl omhändertagen hela helgen :) Det tråkiga var vädret, kallt och snö på marken, men solen lyste igenom emellanåt och stan var ändå väldigt mysig, omringad av alla snötäckta berg.

Nu ska jag ta till vara på dagens sista solstrålar och ge mig ut på årets första joggingtur. Är hur trött som helst så detta får bli dagens sista ansträngning.



Cancelled

Fick ett sms från Swissair i förmiddags där det stod att mitt flyg var inställt pga kraftiga snöfall. Panik! Vad gör man? Varför drabbar sånt alltid mig, alltid alltid alltid är det nåt strul när jag ska iväg. Bagage som kommer bort, båtsrejk, flygstrejk, förseningar, avspärrningar på flygplatsen eller så blir jag tilldelad en barnsits och nu inställningar pga av snöfall! Jag ringde iaf till Kastrup och efter en kvarts väntetid kom jag fram och nu har jag alltså fått ett flyg senare ikväll istället. Men de kan inte garantera att det går, om snöfallet inte avtar. Gaaaaah! Hoppas!

Vårens it-väska

Idag tog jag en shoppingtur ut till Jägersro Center efter jobbet för att införskaffa en snygg weekendväska. Efter att ha provat ut Wedins billighetsalternativ med ett suktande öga vilande på de något mer exklusiva Samsoniteväskorna var jag tvungen att gå en runda och fundera, så jag beslöt att gå in på stormarknaden Coop Forum. Och där, där fanns den, Malmös snyggaste weekendväska i sin (pris)klass, dess röda färg lyste upp hela boutiquen och väckte mitt ha-begär direkt. 249 kronor fattigare (men jag kände mig rikare) gick jag ut med min klarröda väska till parkeringen och körde hem. Imorgon reser jag ner till Schweiz med klass, med min följeslagare från Coop Forum i mitt bagage.

Mamma har alltid rätt

Snart är det dags för vårens resor, Zurich på fredag och Barcelona nästa måndag. Alldeles för sent kommer jag på att jag kanske borde köpt en ny resväska. Jag har en megastor tung sak som jag absolut inte kan släpa med mig på dessa resor, och jag har en backpackerryggsäck som jag kan ha till Barcelona men inte till Zurich, eller? För att citera mamma "Inte kan du ha en stor ryggsäck till Zurich?" Mamma har väl alltid rätt? En mindre dragväska/weekendväska vill jag ha. Man ska resa med klass!

Det visste du inte om mig

Tisdagens stor avslöjande står jag för och jag skäms verkligen, det är ritkigt illa. Ren tvätt ligger på mitt dammiga golv och har legat där sen i söndags. Det ligger och väntar på att bli ihopvikt och att få läggas in snyggt bland andra handdukar och kläder. Den nytvättade doften av apple blossom har för längesedan försvunnit. Gud vad jag är slö!




Stress

Jag hinner knappt hem från jobbet förrän det är dags för nästa möte med bostadsrättsföreningen. Fick två olika tårtor idag på jobbet på arbetslagsmötet (de är riktiga gottegrisar, precis som jag) och det är inte fel :) Hade massor massor massor att göra på jobbet och hann inte med hälften och nu ska jag alltså stressa iväg på detta mötet, men det går väl fort, förhoppningsvis. Jag längtar till helgen....

Helgens

jag antar utmaningen!

helgens roligaste:
att jag tjänat ännu mer på tradera
helgens besvikelse: partyhumöret var i botten
helgens ofräschaste: solariesvett
helgens vackraste: -
helgens godaste: ostbrickan på födelsedagsfesten
helgens tråkigaste: litervis med tvätt
helgens jobbigaste: body pump passet ikväll
helgens visdomsord: lev i nuet (fortfarande)
helgens låt: on the radio med regina spektor (grymt bra)
helgens längtan: till zurich och barcelona

jag utmanar min syster!

Söndagssentimental

Såg precis filmen The Linda McCartney Story o tårar trillar ner för mina kinder. En sån fantastisk historia med ett sånt orättvist o sorgligt slut. Hon verkar ha varit en underbar människa o kärleken mellan henne o Paul en av de största som någonsin har funnits. Under deras 30-åriga liv tillsammans tillbringade de bara en enda natt isär. De sista åren kämpade hon mot cancer men förgäves med Paul vid sin sida. Det är verkligen en ond sjukdom. En ond sjukdom som drabbar oskyldiga, fantastiska människor som borde få leva mycket mycket längre. Jag är glad att jag såg filmen. Fick kännedom om en verklig kärlekshistoria som helt gått mig förbi.

Ballerinaskor

Ibland blir det bara helt rätt. Hämtade precis mitt H&M-paket innehållandes en grå kofta, ett vitt linne och ett par silvriga ballerinaskor. Så enkla saker men så fint. Det enkla är oftast det bästa. Så nu ska jag trotsa stormen och sätta på mig mina silvriga ballerina, en grå basker, en svartskinnjacka och ta mig ner på stan för presentjakt. Det vankas 25-årsfest ikväll.

Adjö vinter! Adjö stövlar! Solen skiner och det är vår!

Fotoassistent

Gaah vilken dag. Roligt men samtidigt fruktansvärt jobbigt och stressigt. Fotouställningen blir av på utsatt tid och hela eftermiddagen fram till nu ungefär har ägnats åt att skriva ut foton, rama in, fixa kollage och planera inför morgondagen. Adjö dagens träning, det finns ingen ork kvar tyvärr, soffan väntar och därefter sängen.

Teknikens värld

Jag blir galen på tekniken. Tänk att man ska vara så beroende av den. Det var nog enklare förr. Vi har temavecka på jobbet och jobbar med miljö. Jag som är bildlärare håller tillsammans med musikläraren i den estetiska delen och ska anordna en fotoutställning på Triangeln på fredag. Ingenting fungerar dock. Först var det kamerorna. Det fanns inga batterier. Sen var det överföringen till datorerna som inte fungerade för det behövdes en systemadministratör varje gång vi skulle föra över bilderna som kunde godkänna proceduren. Sen var det fotoskrivaren som skulle installeras och även då behövde vi systemadministratörens hjälp. Sen var färgpatronen slut med mera med mera. Imorgon hoppas jag att vi kan skriva ut bilderna på fint fotopapper utan problem och att allt arbete flyter på så att vi får upp utställningen i tid. Så kom till Triangeln på fredag efter klockan halv ett och beskåda denna utställning. Den kommer sitta uppe hela helgen utanför JC.

Ibland önskar jag att jag var född på 60-talet...


When the head of state didn't play guitar
Not everybody drove a car
When music really mattered and when radio was king
When accountants didn't have control
And the media couldn't buy your soul
And computers were still scary and we didn't know everything

I was born too late into a world that doesn't care
Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair



Visdomsord

Igår kväll när jag skulle sova tog jag fram min dagbok som jag tyvärr inte hinner skriva i så ofta och skrev lite. Nu när jag skriver så sällan brukar det bli en sammanfattning av de senaste veckorna. Ibland skriver jag varje vecka, ibland en gång i månaden. Jag började läsa, bläddra tillbaka i tiden. Det är himla roligt. Jag har skrivit dagbok till och från i över fem år och där står exakt hur jag mådde då och då, vad jag tyckte och tänkte och detaljer om alla möjliga killar jag träffat på under åren. En sak slog mig. Varje vinter har jag mått dåligt. Någon typ av depression. Allt har känns jobbigt. Men inte denna vinter. Jag har funderat vad det kan bero på men jag tror det är många faktorer som spelar in. Jag har börjat ett nytt jobb som jag trivs ypperligt på och jag var utomlands i två veckor och hade mitt livs semester. Den viktigaste och främsta orsaken är nog ändå att jag har börjat trivas med mig själv. Jag är stark i mig själv. Jag klarar mig själv. Jag tror på mig själv. Tror man inte på sig själv kommer ingen annan att göra det heller. Man är bättre än man tror. Man klarar mer än man tror. Dessutom ska man leva i nuet. Ta till vara på dagarna. Fundera inte så mycket. Planera inte så mycket. Analysera inte så mycket. Försök se något positivt i allt. Efter regn kommer sol.

Helgens skvaller

En riktigt lång härlig vårpromenad med A blev det idag i Pildammsparken i solen bland alla fåglar. Närmare 13 grader visade termometern. Jag som hade pälsat på mig vantar och mössa. Mössa ja. Fick ta min basker. Min vita mössa blev kvar på Skeppsbron inatt.  Promenaden och en smaskig falafel botade min bakfylla, nu är jag mest trött.

Jag gör som H och listar helgen som kom och gick.

Helgens roliga: födelsedagsfesten hos H.
Helgens tråkiga: någon jag känner verkar inte må riktigt bra.
Helgens härliga: vårpromenaderna.
Helgens hoppsan: Jag åt en hamburgare (efter 2,5 månad som vegetarian).
Helgens sorgliga: att min mössa är borta.
Helgens deja vu: som alltid är man väldigt intressant och eftertraktad kl 03.10.
Helgens irritationsmoment: att inte killen fattar att han är dissad!
Helgens fras: hej sötast!
Helgens lögn: jag är flygvärdinna och måste gå hem och sova nu för jag har en flygning imorgon bitti.
Helgens låt: Cara mia med Måns.
Helgens längtan: Till Zurich.

Jag utmanar 
annamagdalena med ovanstående lista!

Nightlife

Skeppsbron är verkligen trist. Imorgon har jag och A en flygning med British airways kl 11 så det är lika bra att vi åker hem och sover med telefonen på ljudlöst. Livet som flygvärdinna är hårt...

En härlig dag

Idag skiner solen och dagen har spenderats på stan tillsammans med några vänner. Just nu sitter jag och lyssnar på Melodifestivalen 2007 som jag precis laddat ner och töjer ut mina nyinköpta svarta jeans som jag precis kan knäppa. Ok, jag behövde ju kanske inte köpa den mista storleken som fanns men jeans töjer sig alltid så det är lika bra att vara på den säkra sidan. Ikväll blir det födelsedagsfest och en och annan schlagerlåt.

come closer
cara cara mia
cara cara mia
love is all we need

Oväntade sms

Telefonen piper.
Jag svarar inte.

Ikväll är det jag, naturgodis, nya numret av ELLE och nya numret av Damernas Värld.


Hårmodelluttagning

Ikväll var jag hos A som var rar och bjöd på hembakad semla. Därefter cyklade vi in till stan för en hårmodelluttagning Larsson & Lange. I 2,5 timme i en varm frisersalong tillsammans med 50 andra människor köade vi. Frisörerna kände på allas hår, lyfte på det, analyserade och var väldigt nogranna så det tog sin lilla tid. Först sa de till mig att de ville klippa en kort page, men nej tack! Jag är öppen för all färgning och klippning upp till axlarna så vi kom överens om att klippa det lite samt att färga det i koppartoner, för det skulle visst passa min ögonfärg och mina fräknar. Den 21 april är det alltså dags för den stora förvandligen, om jag inte backar ur, men det gör jag inte, jag har skrivit ett kontrakt och det krävs nog nåt sånt här för att jag ska våga göra nåt med mitt hår, någongång, någonsin.


Globetrotter

Äntligen fungerar min blogg. Helgen med min långväga gäst var mycket trevlig och om 2,5 vecka är det min tur att besöka honom i Zurich. Resan är bokad. Börjar känna mig som en riktig globetrotter. Florida i vintras, snart Zurich tätt följt av Barcelona på påsklovet. Det är ju tur att jag säljer lite kläder på tradera så jag får in lite extra pengar. Pengar som jag egentligen ville köpa en ipod för men som gick till en weekendresa istället. Jag gillar tradera!


GB

Äntligen äntligen helg! Med sprängande huvudvärk, överdosering av koffein och en matt känsla i hela kroppen är det enkelt att konstatera att det är mer än välbehövligt.

Får besök från sydliga breddgrader över helgen, så jag borde sätta igång att städa lite. Orken finns inte nu men en kopp kaffe till och lite choklad ska väl fiska upp mina sista krafter. Ikväll blir det middag på restaurang.

Lärde mig ett nytt ord idag. Vi hade utvärdering av filmen Sandor / Ida som jag visat som en del av sexualkunskapen i årskurs 6. Jag frågade eleverna vad de tyckte om karaktärerna. En kille ansåg att Ida var en GB. Jag fattade ingenting och frågade vad det var, och fick veta att det står för gangster-bitch. Man lär sig nåt nytt varje dag.

Jag börjar visst bli gammal...

Humor på hög nivå

Idag fick vi soppa till lunch och pannkakor till efterrätt. Detta scenario utspelade sig.

Jag och min roliga kollega sitter och samtalar med några elever i klassrummet när vi äter lunch. När eleverna har ätit upp sin soppa måste de använda samma tallrik och sked till pannkakorna. Sylten är försenad och när den väl kommer saknas sked. Eleverna är ivriga och vill använda sina skedar till sylten. Min kollega skrattar och säger skämtsamt:

"Man får ta skeden dit man kommer!"

Det är inte långt till skrattet när man är trött.
Eleverna fattade ingenting.

hits