Karriärbyte?

Idag ringde min gamla bankchef upp mig och nu är det alltså bestämt, jag ska jobba i sommar. Jag har börjat med att boka in de två första veckorna av mitt sommarlov och sen är det upp till mig hur mycket jag vill jobba. De vill gärna ha mig hela tiden, men jag vill ha lite ledigt också såklart, så vi får se, beror på hur mycket annat jag bokar in i sommar, det måste hända lite saker, annars kommer jag att klättra på väggarna. Hur som helst blir det bra med lite extra inkomst utöver min "grymma" lärarlön. Dessutom kan ett bankjobb ute på landet faktiskt vara lite som semester, speciellt eftersom den "tunga" belastningen kommer ligga i kassan, och där ska jag faktiskt inte jobba så mycket :)


Otäckt

Otäcka saker kan inträffa plötsligt. Även den friskaste människan kan plötsligt bli sjuk. Att inte veta vad det är är dessutom ännu läskigare. Fick ikväll veta att min moster hamnat på sjukhus. Proppar i lungan och läkarna vet inte varför. Proppar är otäckt och det otäcka är att det ligger i släkten. Hoppas det inte ligger något allvarligt bakom.

När du klagar på nåt
Tänk på att det alltid finns nån som har det värre

Kod D

Igår kväll blev det tjejmiddag med paella, vin och sällskapsspel. Sen blev det mer vin och sen kom de manliga gästerna en efter en. Kod B, kod D och kod L. Kvällen avslutades på Cuba Café där våra gentlemän bjöd oss på en himla massa caipirinha. Tyvärr blev det ingen salsadans.

Fest två dagar i rad alltså denna helgen och trots att jag inte är 20 längre klarade jag det utan problem. Ikväll blir det en fika med vännerna igen där våra "koder" antagligen kommer diskuteras. Nu är min kod D inte så hemlig längre. Igår var han min dejt, idag min diskare och jag gillar honom faktiskt.


Glasklart

Glasklart var väl ungefär som jag trodde det skulle vara. Lite finare och lite snyggare människor än på övriga uteställen i Malmö, men annars inget speciellt. Efter två timmar gav jag upp och åkte hem till min "dejt" istället och han släppte in mig trots att klockan var ett på natten och trots att han var nykter och jag var full. Han var vaken och kanske väntade han på mig :)

Nu väntar fika med vännerna. Är i stort behov av en kall frapino på Espresso House för att bota min bakfylla.

Uppskattad

Igår kväll skickade jag iväg en ansökan till min gamla arbetsplats banken för skoj skull, och berättade att jag kan tänka mig att börja jobba igen till hösten och eventuellt hoppa in lite i sommar då det behövs. Tror ni inte att jag får svar redan idag att de har en sjukskrivning på mitt gamla kontor och chefen där vill ha mig så mycket som möjligt i sommar. Ja det är ju kul att man är uppskattad arbetskraft. Dubbla löner i sommar hade ju inte varit fy skam. De bad mig tänka på det över helgen. Vem har sagt att det är svårt att skaffa jobb?

Men nu är det fredag och ikväll blir det förfest och sedan ska jag besöka Glasklart för första gången.

All good things come to an end

Jag hatar att söka jobb. Jag hatar ovissheten som väntar i höst. Ändå försöker jag att leva i nuet, inte tänka framåt och inte oroa mig. Ändå gör sig tanken påmind varje dag. Idag fick jag veta att en av "värstingeleverna" i min klass hade uttryckt sin djupaste sorg över att jag skulle sluta under ett samtal med rektorn. Elever är besvikna över att jag ska sluta. Jag smälter. Jag gillar verkligen min klass. Kommer sakna dem. Men tyvärr finns det troligen ingen plats för mig i höst. Ändå hoppas jag. Det ordnar sig alltid. Får jag inte jobb där får jag kanske jobb på nån annan skola, och får jag inte det får jag väl dra mig tillbaka till banken, eller i värsta fall jobba som förskollärare. Eller nej, det vägrar jag. Då pluggar jag hellre. Eller nåt...

Men snart väntar ett långt härligt betalt sommarlov. Men...

All good things come to an end

Varma sommardar

Klockan är tio och termometern visar fortfarande på över 20 grader och på gymmet i eftermiddags svettades jag floder. Men jag gillar det, tänk om det alltid kunde vara över 20 grader? Tänk att slippa pälsa på sig massor med sticksiga lamullströjor och istället gå i t-shirt, klänning, linne eller kjol. Tänk att kunna få en fräsch solbränna året om, att få sitta på en uteservering och avnjuta en kall frapino, att äta grillat, ha picknick, känna syrenernas doft, slippa blåfrusna fötter, stelnade kalla händer utan känsel, röda näsor som rinner och ljus som bara varar några timmar. Sommar är det magiska ordet och jag är lycklig.

En antik sekretär

Idag har vi haft städning här på gården. Gamla trasiga möbler, redskap, plankor, plattor, spisar och allt ni kan tänka er gömmas i en källare från 30-talet har kånkats i trappor och lastats på flak för att köras till soptippen. Det tog tid och nu sitter jag här o pustar ut, dammig och smutsig från topp till tå. Och kan ni tänka er vad som döljdes bakom allt bråte i källaren? En alldeles underbar gammal sekretär, en precis sån som jag velat ha jättelänge, som nån glömt kvar nån gång i tiden. Nu befinner den sig i mitt vardagsrum och jag har precis skurat den ren. Lite nött är den här och där och en liten detalj saknas, men annars är alla lådor kvar och allt fungerar som det ska. Som jag har kikat på blocket och loppisar och så finns den fem våningar under mig, alldeles gratis dessutom.

Förnyelse

Mamma är här några dagar och hälsar på och vi bara shoppar och shoppar. Krukor och gardin från Cult som jag önskat mig har inhandlats samt två silverljusstakar, så nu är mitt köksfönster finast i mitt kvarter. Dessutom köpte jag trevåningsbyrån från Kartell, behövde verkligen förvaring i hallen. Nu ska vi snart ut i kvällssolen och äta mat.

image38

Mjölksyra

Helgens fest och efterfest har tagit ut sin rätt även idag och jag har gått som i dvala på jobbet. Måndag är en lång arbetsdag och var inte hemma förrän halv sex. Trots min matthet tog jag mig till ett body pump pass och lastade på rejält med vikt så nu är jag inte bara matt i huvudet, jag är helt utmattad i varenda liten muskelgrupp och mjölksyran har infunnit sig från topp till tå. Vilken tur att det bara är en tre dagar lång arbetsvecka, som avslutas med personalbowling, middag och alkoholförtäring på onsdag. Ska bli skoj.

Lördag i stan

Idag blev det en liten runda i stan med en trevlig väninna. Hittade en fin vit axelbandslös klänning/top på MQ som jag ska ha på 25-årsfesten ikväll. Blir fint tillsammans med mitt pilgrimhalsband. En god fika intogs på Espresso House soliga uteservering och därefter en liten promenad. Fyndade Max Factors senaste mascara för 50 kr på Malmö Prylmarknad på Möllan.

Ikväll är det alltså 25-årsfest och det ska visst bjudas på grillat. Hoppas vädret håller i sig. Därefter ska vi alla såklart titta på Eurovision Song Contest. Heja Sverige!

Breakfast at Tiffany's

Ikväll har jag haft en riktig feel good friday. Efter en intensiv vecka med alldeles för lite tid för mig själv har jag släpat mig till ett tufft träningspass, badat fotbad, unnat mig en stor påse godis och sett en riktig klassiker. Vilken film! Jag vill också bo i 60-talets New York. Springa omkring i chicka dräkter, kappor och stora vackra hattar. På den tiden hade männen och kvinnorna stil och männen visste hur de skulle behandla kvinnorna. Har du inte sett filmen, se den! Audrey Hepburn är fantastisk.

Europadagen

Idag är det Europadagen och det har vi uppmärksammat på skolan genom att ha en temadag. det blev riktigt lyckat och jag var hemma från jobbet redan klockan tre. Just idag var det välbehövligt då jag var ute en tur till Malmös högkvarter igår kväll och inte var hemma förrän sent. Och när jag väl kom hem var jag pigg och satt uppe och kollade på Stina med det omdebatterade besöket av Ebba von Sydow och Börje Ahlstedt. Dock tyckte jag inte han skämde ut sig anmärkningsvärt. Tidningarna förstorar alltid upp saker och ting. Hur som helst så kom jag inte i säng förrän klockan ett.

Nu ska jag snart tvätta. Ikväll är det mitt favoritprogram Roomservice. De ska göra om Ebba von Sydows lägenhet. Därefter får jag besök från Malmös högkvarter. Om jag inte somnar...

Årets första dopp

Idag har jag varit på utflykt till Strandhammaren som ligger öster om Ystad. Det är en lång och härlig sandstrand med massor av mysiga sanddynor. Efter nån timmas solande var det dags att hoppa i det blå, ja ni läste rätt. Trots att det bara är i början av maj intogs årets första dopp i havet. Det svalkade rejält vill jag lova. Några soltimmar senare gav vi upp och körde in till Ystad och åt glass. Nu har jag precis duschat av mig all sanden och smörjt in min fina solbränna. Ser fram emot en lugn och skön hemmakväll.


Födelsedagsmiddagen

Middagen igår var trevlig och maten som serverades var skaldjurspaella till huvudrätt och citroncheesecake med passionsfruktsglasyr till efterrätt. Mycket gott om jag får säga det själv :) Fick fina presenter. Gratisketchupen i småförpackningar från McDonalds blir en given följeslagare på sommarens picknickar, likaså de små pastejförpackningarna. Den spelande tårtspaden har tyvärr spelat sin sista melodi, menmen, man kan inte få allt. Jag fick iaf en iskrossare så jag kan göra caipirihinias också, alltid nåt. Tack tjejer!

Idag skiner solen som vanligt och om en stund ska vi bege oss till Västra Hamnen och sola. Kanske kan man ha bikini?

Konst och kokkonst

Då var man hemma från jobbet redan och hann ändå med en tur både till systemet och till posten för att hämta ut mitt bokpaket innehållandes en bok om konsthistoria och kokboken Leilas Middagstips.

Efter skolmaten var det fotbollsturnering och min klass vann, så en riktigt bra dag, fick tom tårta efter maten.
Fler godsaker väntar ikväll då jag ska bjuda på födelsedagsmiddag. Ska snart sätta igång att skala räkor. Kakan gjorde jag igår, den verkar fantastiskt god. Jag tycker alltid man ska göra tårta eller kaka när man fyllt år. Jag kanske ska bli kock ändå, nu när det ser tufft ut med jobb inför hösten.

Trädgårdsmästare

Idag har eftermiddagen och kvällen ägnats åt trädgårdsarbete. Jag och en granne körde till ett stort växtställe i Åkarp och inhandlade olika blommor, jord, kryddor, växtnäring och redskap och sen satte vi igång. Margerita, penséer och pelargoner pryder nu vår fina gård och till helgen ska vi plantera basilika, persilja och rosmarin. Det var riktigt skoj men tog längre tid än vi trodde och andra inplanerade aktiviteter fick tyvärr ställas in och skjutas fram till lördag. Men den som väntar på nåt gott....

Nu ska jag göra en lista på allt som ska handlas imorgon till min middag. Mitt kylskåp kommer få en chock, det har nog aldrig sett så mycket mat.

Från lyx till verklighet

Då har jag svensk mark under mina fötter igen och det tänker jag ha ett bra tag framöver. Som mitt tidigare inlägg antydde har jag haft en kanonsemester i Zurich med kanonväder, sol i mängder, syrener som blommar, shopping och goda middagar på restauranger som en viss gentleman bjöd mig på. Tack än en gång! Födelsedagsmiddagen avnjöts på en cool sushirestaurang där sushikockarna var i centrum och omringade av ett rullband där de lade upp den färdiga sushin. Vi gäster satt runt omkring rullbandet och fick ta det vi ville ha. Hela tiden såg vi de japanska sushikockarna tillreda sushin. Betalade gjorde man i slutet. Då räknade personalen ihop antalet fiskar som var ritat på sushitallrikarna.

Tillbaks från lyx till verklighet. Packa upp, jobba, köpa blommor till gården, handla, baka, laga mat, tvätta, jobba igen såklart. Gaaaah, jag vill fortsätta mitt bekymmerslösa lyxliv i Zurich ;)

hits