Jobbigt jobbinlägg

Jobbet är mitt liv. Ja så känns det när man spenderar 13 timmar om dagen på jobbet. Tur man har helt fantastiska kollegor som stöttar, roar och bjuder på både kladdkaka och semlor. Idag var det både mitterminskonferens och personalkonferens. Imorgon är det elevvårdskonferens och föräldramöte så kvällen på skolan förväntas bli ännu längre än idag. Stressad är bara ett milt uttryck just nu. Måste skriva omdömen till mina 200 elever. Jag som inte ens kan namnet på alla.

Nu ska jag försöka koppla av framför mitt nya favoritprogram "What about Brian" och sen försöka sova. Sömnproblemen är påtagliga. Ligger och tänker och funderar och analyserar och ältar och....

Lilla lilla värld

Ja jag vet att klockan är sen men jag var tvungen att dela med mig av nåt kusligt men samtidigt roligt. Jag var då på korridorsfest ikväll i Lund. Senast jag var på korridorsfest var för två år sen och det visade sig vara exakt samma korridor. Det är sannslöst. Då var det hos min kompis dåvarande pojkvän. Denna gången var det hos en annan kompis kompis. Men hur stor är chansen att det är samma korridor av typ alla 5000 korridorer det finns i Lund? Min kompis ex var för övrigt där och han är kompis med min kompis kompis. Jag hade himla roligt iaf, himla sköna killar som dansade loss till schlager. Vi begav oss till Schlagerklubben och där stötte en annan kompis gamla date på mig för andra gången.  Och nej det var inte O som stötte på mig för två veckor sen som är en annan kompis gamla date. Hur litet är inte detta stället? Jag måste nog härifrån. Jag blir rädd....

Kom och ta mig lång härifrån
Kom ta mig långt härifrån

Lund

Sitter och funderar på kvällens outfit. Måste ju vara snygg när jag ska på stor fest i städernas stad Lund. Om man nu kan känna sig snygg efter en 200 gram chokladkaka. Får försöka! Med en av mina nya klänningar och en fin make up kommer jag nog långt. Hade velat fixa lockar med mina nya papiljotter men i detta busväder hinner nog de slätas ut innan vi är halvvägs till Åkarp.

Ska bli skönt att slippa de äckliga fulla killarna i Malmö ikväll, ni vet inte hur man behandlar tjejer.

Klänningar

Idag var jag tidigt ute på stan. Iskalla vindar och ishala gator hindrade inte mig och det hindrade inte pensionärnera och de sportlovslediga tonåringarna heller. Nej vi hängde på låset tillsammans. Två söta klänningar inhandlades och vinförrådet fylldes på. Därefter staplade jag vidare med min klirrande kasse över isbelagda trottoarer, handlade mat och därefter en semla. Det är ett under att jag tog mig hem med alla kassar utan att halka omkull. Semlan avnjöts med en kaffe latte i min varma lägenhet.

Snart ska jag iväg och dansa body jam. Ikväll kommer en kompis över och det blir nog en film. Imorgon är det fest i Lund. Jag vet, jag skulle inte festa, men det är tydligen en stor fest och det kan jag bara inte säga nej till :)


Musiktips

Har fått lite jobb gjort idag. Som flitig lyssnare av P3 hör jag ständigt ny intressant musik som väcker mitt intresse. Efter att ha hört Regina Spektors låt Samson ett antal gånger var jag bara tvungen att ladda hem hennes album Begin to hope och det var verkligen bra, innehöll många guldkorn. Provlyssna på hennes myspace-sida! Ett musiktips som värmer i snöstormen.

I never loved nobody fully
Always one foot on the ground
And by protecting my heart truly
I got lost in the sounds
I hear in my mind all these voices
I hear in my mind all these words
I hear in my mind all this music

And it breaks my heart


Våfflor & film

Ännu en dag på sportlovet lider mot sitt slut. Snön yr utanför mitt fönster och himlen är vackert vintervit. Mamma vågade in köra ner i snökaoset. Vädrets makter kan vi inte påverka.

En kompis kom över och vi gräddade våfflor, drack te och såg på film. The Departed. Vädligt bra faktiskt, trots att det var lite svårt att höra vad de sa ibland, eftersom den var otextad och de hade ett väldigt ovårdat språk. Jack Nicholson är verkligen grym!

Budgettips del 2

Ok, ja, jag är snål, jag har fått höra det nu ett antal gånger. Här kommer några kompletteringar till föregående lista.

11. Det är ok att ta med överbliven frukt hem från jobbet en fredag.
12. Det är ok att låna pengar av mamma och hoppas att hon ska säga att man slipper betala tillbaka.
13. Ja, jag brukar säga att jag inte har några pengar när jag har det. Men jag brukar slå ut summan jag har på mitt konto på antalet dagar den ska räcka, och då brukar det inte bli så stor budget per dag.
14. Sprit som andra glömt hos mig är mitt, om de inte hör av sig dagen efter.
15. Sprit som jag glömt hos andra ser jag till att få hem till mig igen, illa kvickt.
16. Min farligaste bekännelse och mitt sista budgettips. Ibland lever jag på kakor istället för att äta mat. Hembakade kakor är billigt, och man får säkert i sig mer än dagsbehovet av kalorier.


Nu ska jag snart iväg och köpa en duk på Hemtex. Man fick halva priset om man handlar på hemtexkortet, vilket innebär att jag kan betala nästa månad ;)


Smålänningens budgettips

Jag tror att jag är expert på att kunna leva lyxigt och roa mig till en minimal budget. År av småländsk snålhet har satt sina spår så jag har lärt mig att leva sparsamt. När jag nu så här i slutet av månaden inte har några pengar kvar på kontot får jag använding av den erfarenheten. Säg vad ni vill, men lite kunskap, lite påhittighet och lite tur är knepen och de är som följer:

1. Dansa loss på ett uteställe, utan drinkar i baren och dyra taxiresor, en cykel är A och O.
2. Skafferiet är sällan tomt, botanisera bland förpackningar, konserver och kryddor och du ska se att du kan laga nåt gott till middag eller baka en god kaka.
3. Ladda hem album och filmer gratis på internet. Olaglig, jag vet, men är det nån som inte gör det?
4. Handla på internet mot faktura. Shopaholic-varning kanske, men nästa månad när fakturan ska betalas har du pengar.
5. Möblera om hemma. Flytta ljusstakar, tavlor, möbler och vips har du skapat förnyelse.
6. Ät falafel varje söndag.
7. Bli en Buzzador och få massor gratis varor.
8. Har du sån tur som jag så hittar du en hundralapp på din gata.
9. Skaffa medmerakort. Har du sån tur som jag så får du din årliga värdecheck att handla för precis när du behöver den.
10. Än en gång, har du sån tur som jag så infaller ett besök från din mamma exakt när du tömt ditt konto. Hon kommer hjälpa dig att fylla din kyl, för hon vill ju inte att du ska svälta.

Besiktning

Jag hittade till bilprovningen utan problem och min älskling Uno gled igenom besiktningen utan anmärkning. Strålkastarna sken av lycka och lacken glänste i solen. Han är bäst! Han är pålitlig! Han är Uno! Världens bästa treåring ;) Om han var 25 år äldre och en kille hade jag kanske blivit kär...


17674-35

Livet är livet

Först idag har det gått upp för mig att jag ska faktiskt vara ledig en hel vecka och det är helt fantastiskt. Första dagen på lovet har verkligen varit helt kanon, precis som en semesterdag ska vara. Inga måsten, inga krav, ingen tid att passa, bara ta dagen som den kommer. Sovmorgon, en lång god frukost, hämtade min bil (på tiden), långlunch i stan på bagericaféet med en trevlig väninna, promenad i kungsparken, slötittande i några affärer och småprat om allt och inget. Livet behöver inte vara så svårt egentligen, varför oroa sig när man kan roa sig?

det som är skrivet är skrivet och livet är livet

Absolut

Natten kan sammanfattas med ett konstaterande. Sprit är livsfarligt! Försöker pussla ihop de få minnena jag har från Schlagerklubben. Pratade med polisen på väg därifrån minns jag, vet inte om det var för att vi ramade eller för att jag inte hade nåt lyse.

Nu ska jag försöka nyktra till...

Jag gick genom den tidiga morgonen
Den rena, tidiga morgonen

Och jag visste inte varför jag gjorde så
Åh, jag visste inte varför


Snödroppar

Efter att ha varit helt matt och utarbetad hela veckan gjorde jag igår kväll av med min sista energi (som jag inte trodde fanns) på ett träningspass och gick och la mig redan kl 23, en fredag! Sen sov jag ända till nio idag o då var jag hur pigg som helst. Jag flög upp ur sängen, städade och dammsög, avnjöt en lång god frukost med morgonpasset i bakgrunden, och tog mig sedan ut på en långpromenad med A i vårsolen. Två saker som förvånade oss kom längs vår väg. Dels var det Tommy Körberg, och dels var det snödroppar, det börjar bli vår.

Promenaden gjorde mig ännu piggare o jag ska försöka hitta på nåt kreativt, kanske måla på en tavla jag aldrig blir nöjd med, ja kanske. Ikväll blir det fest igen, egentligen känner jag inte för det, men det blir nog bra, får ju fira att jag har en veckas sportlov :)

Pasteller

Patellfärger ligger mig varmt om hjärtat just nu. Efter att ha fått en inblick i min favoritkock Leila Lindholms kök i senaste numret av Elle mat & vin känner jag för stor förändring. Då jag inte har råd att köpa ett ljusrosa kylskåp från Smeg för 30 000 finns det andra söta rosa saker jag vill ha. Hittade dessa på www.favoritsaker.se och en söt rosa innova dream espressobryggare, som verkligen står på min önskelista. Synd att den kostar nästan 6000, men drömma kan man.

17674-3417674-3317674-3217674-3117674-3017674-29

Paket

Vilken dag, jag är helt matt, orkade inte ens ta mig till träningen. Istället hämtade jag mina paket, rena rama födelsedagen. Dels ett paket från La Redoute och dels ett paket från Buzzador. Har ni inte gått med i Buzzador så gör det! Detta är mitt andra paket på tre månader och om en vecka får jag ett till. Detta paket innehöll 12 mindre förpackningar K Special Active samt en stor förpackning, en vattenflaska och en nyckelkedja. Detta får jag helt gratis och det enda jag måste göra för att fortsätta få paket är att göra en utvärdering av produkten. Nästa paket ska visst innehålla någon ny sorts juice från Minute Maid som ska lanseras i Sverige, undrar hur många liter jag får :) Jag har frukostprodukter för ett halvår framöver nästan, det är inte fel i dessa fattiga tider.

Promenader lönar sig

Gårdagens utekväll kan sammanfattas med tre konstateranden. De är som följer:

1. Skeppsbron är nog Malmös bästa uteställe just nu, men gosh, jag saknar verkligen Schlagerbaren.

2. Har sagt det förr och säger det igen, Malmö är litet! Upptäcker det gång på gång.

3. Att gå på MacDonald's halv fyra söndag morgon är på egen risk när man är högstadielärare i Malmö, men ingen såg mig, puuh!

Tips för att bota söndagsångesten har jag många. Se en mysig film (Sandor / Ida) och gå ut och gå med en trevlig vän. Det har jag gjort idag, och vet ni vad jag hittade på min gata? En hundralapp! Den låg och väntade på mig på trottoaren :)

Hurtbulle

Ilskan över gårdagens nedlerlag har lagt sig och mitt humör strålar lika mycket som solen utanför mitt fönster.

Jag skulle ju då på fest igår med mina arbetskamrater mitt ute i ingenstans, men missade bussen, o smarta jag hade inte deras nummer så jag kunde inte ringa, så jag fick promenera hela vägen hem från busshållplatsen i ett minus femgradigt Malmö så att mina händer blev stelfrusna. Jag kunde ju inte vänta i 40 min på nästa buss för då hade jag frusit ihjäl. Väl hemma orkade jag inte ta mig ut igen, dumma jag.

Men som sagt, idag mår jag toppen. Började dagen klockan nio i morse då jag o en kompis tog en timmes powerwalk på Bulltofta i kylan, kallt men skönt, solen värmde mellan trädtopparna.

O nu har jag till och med hunnit baka amerikanska chokladmuffins.


Ingen dag är den andra lik

På min skola i stan där mobiler är förbjudna kan detta scenario utspela sig.

Lärarinnan Lina beslagtar tre mobiler under en bildlektion. Mot slutet av lektionen säger 12-åriga S spydigt:
- Kan jag få min mobil nu?
Jag svarar att hon får vänta tills lektionen är slut och då utbrister hon surt:
- Varför!!! Är det bara för att min mobil är rosa som du vill behålla den eller? Är du avundssjuk?
Jag svarar att jag själv har en rosa mobil som är mycket finare.

I slutet av dagen skriker hon så det ekar genom hela korridoren:
- Liiiiinnaaaaaa! Får jag se din mobil nu!

Jag kan bara fortsätta sucka åt dagens ungdom...


Anonymous shopaholics

Jag är nog en shopaholic. Jag handlar på postorder när jag inte har några pengar att handla för.

Vad har jag då köpt?

På La Redoute beställde jag en svart skinnjacka (priset vågar jag inte skriva) samt en söt ärmlös grönprickig top. Hade 15% på hela sortimentet så var tvungen att passa på.

På H&M Rowells handlade jag mest i outlet-butiken där jag köpte tråkiga saker, som träningsbyxor, träningsjacka, mjukisbyxor, linne och solglasögon.

Jag har även köpt dvd-filmer på ginza, tänka sig, jag ska börja se film. Det blev Sandor/Ida (som jag ska visa i skolan) samt Breakfast att Tiffany's (bara för att det är en gammal klassiker som jag velat se länge).

Detta var dagens bekännelse.


Korten på bordet

Ett samtal från sydligare breddgrader gjorde mig glad igen :)

Ska nog försöka skriva mindre personligt här, ibland undrar jag hur jag tänker, men det är lika bra att lägga alla korten på bordet, jag har inget att dölja, sån är jag, alla är vi konstiga, på ett eller annat sätt, och det gick ju bra till slut.

Filmtips

Jag har precis sett en helt fantastisk feel good movie som jag hade laddat hem. The Holiday med Cameron Diaz, Jude Law med flera. Det var precis vad jag behövde, denna tråkiga, mörka söndag när jag är trött, less och lite bakis. Vilken terapi, jag blev så glad, glädjetårarna strömmade ner för mina kinder. Så ladda ner den eller gå och se den på bio.

Varför finns det inte såna fantastiska killar i verkligheten?

Mördande humor

Tomas Quick och en liten flicka går tillsammans i en mörk skog...

Flickan: Jag är ganska rädd, det är så läskigt att gå i den här mörka skogen!
Tomas: Ja, men tänk på mig då, som ska gå härifrån själv!

Avslöjande lista

Hittade lite roligt tidsfördriv

Choose an artist (or band) and answer only in song TITLES by that artist: Lars Winnerbäck

Are you male/female: Singel
Describe yourself: Hon kommer från främmande vidder
How do some people feel about you: En söt liten flicka
How do you feel about yourself: Nästan perfekt
Describe your ex boyfriend: En av alla dom
Describe where you want to be: Under månen
Describe what you want to be: Det vackraste världen har sett
Describe what you want: Pollenchock och stjärnfall
Describe how you live: Tretton trappor opp
Describe how you love: Inte för kärleks skull
Share a few words of wisdom: Tanken som räknas


Du hade tid

Det är konstigt, tiden bara går och vissa saker känns som evigheter sen. Men ibland, när man stannar upp, när man påminns om det, när man möter människor från förr, så känns det inte alls längesen, då kunde det lika gärna varit igår, förra veckan, förra året, eller som i detta fallet, för fyra år sen. Där satt vi som vi inte gjort annat de senaste fyra åren, pratade, skrattade, sjöng och spelade. Och nu är det verkligen hög tid att gå och sova. Tack för ikväll!

När livet sköljde bort oss och vi glömde våra minnen


hits