Vem är din celebrity style twin?

Surfa in här och testa vem din celebrity style twin är. Min var Misha Barton. Funky, bohemian and girly. 

Hamstern i mig

Min första semesterdag blev en riktig arbetardag. Så mycket som jag har jobbat idag kommer inte ens i närheten av en veckas arbetsuppgifter på mitt riktiga jobb.

Var på Ikea och införskaffade lite grejer till min klädkammare eftersom där var KAOS. Väl hemma och 600 kr fattigare började jag att skruva ihop mina ställ o trådbackar för att en stund senare slänga ut precis allt från klädkammaren så att den kunde rengöras ordentligt.

Varenda kvadratmeter av min lägenhet blev täckt av kläder och SKRÄP. Så mycket man samlar på sig, äckliga gamla kläder. Tror ni att jag slängde allt jag borde? NEJ! De där två stickade polotröjorna kan jag ha på skidsemestern (som jag aldrig kommer iväg på), och så måste jag spara tre par gamla jeans för de kan bli moderna igen. Eller alla t-shirts som man aldrig använder, de kan ju vara bra att träna i, eller om jag ska färga håret nångång hemma så måste jag ha en ful-t-shirt som jag inte är rädd om.

Nej, egentligen borde man slänga allt man inte använt det senaste året, eller nåväl, de två senaste åren iaf. Får väl bli en sån utrensning nångång, när jag orkar, när jag vågar.

Festrapporten


17674-14


En mycket trevlig fest som tyvärr tog slut alldeles för fort. Alltid samma visa. Stress, stress, stress iväg och så tappar man bort varandra. Men det var skoj ändå, alltid kul att dansa. Schlagerbaren är verkligen bäst. Vissa festdeltagare uttryckte önskemål under kvällen om att bilder skulle publiceras på bloggen, så här är ett litet smakprov. Är någon bild stötande eller avslöjande på något sätt så tar jag bort den genast :)





17674-13

17674-12


Fest

Nu sitter jag och väntar på mina gäster. vi blir troligen sju stycken. Vinet är upphällt i min nya vackra kosta bodakaraff och partyhumöret är på topp.

Nu börjar festen!

17674-11

Lycklig dag

Vilken dag! Slutade klockan 11 på jobbet eftersom det inte dök upp några barn. Därefter mötte jag upp A inne i stan för att besöka stans olika resebyråer. Efter att ha avverkat den ena efter den andra fastnade vi till slut hos världens bästa resesäljare på Fritidsresor. Efter lite diskussion och en lunch på Paus beslutade vi oss för Florida, bara så där. Kuba var inget för oss och inte att ligga på en och samma strand i Brasilien i två veckor heller. Vi valde mellan Indien och USA och konstaterade att ett nyårsfirande i Miami var något glamorösare än ett nyårsfirande i Indiens djungel. Nu är det alltså bokat och klart och det känns helt fantastiskt.

Ikväll blev det film (Brokeback mountain) i min väninnas föräldrars källare. Trots projektorskärm och surroundljud var filmen en besvikelse. Men vad gör det? Jag har semester i en vecka och i vinter bär det av till Florida.

Sommaren i city

En väldigt låååång dag på jobbet har passerat och det är bara att konstatera att hösten ligger en dag närmare än igår. Har varit olaglig och laddat hem lite roliga gamla sommarlåtar och känner mig lite nostalgisk och glad.

Surfade runt bland lite bloggar och hittade bland annat skådespelerkan
Amanda Renbergs blogg. Coolt och kul läsning.

Har varit duktig och tränat ikväll, trots 30-gradig värme och ont knä. Men i aerobic-salen var det svalt (till en början) och mitt knä tål konstigt nog step up, det blev till och med bättre. Men jogging och simning går inte. Märkligt!

Imorgon jobbar jag till kl 12 och sen är det semester i en vecka, igen! Vinterresan ska bokas!

Åhåhåhåhåh det är sommar
Åhåhåh och folk i parken
Åhåhåhåhåh det är sommar
Åhåhåh vi lättar från marken

Poetisk, ellerhur?

Tropisk hetta

Blev en långpromenad ikväll med A ut till Bo01 och runt djuphavsbadet. Det tog 1 h och 40 min. Lite lagom promenad i den tropiska hettan ;) Nu sitter jag här med fönstrena öppna åt alla håll men kan ändå inte sova. Det är för varmt. Jag lovade mig i vintras att jag ska inte klaga på sommarvärmen men nu gör jag det. Tänk om man kunde spara lite av värmen i en liten ask och ta fram en kall, mörk och blåsig vinterdag. Men just nu längtar jag faktiskt dit. Då kan man iallafall svepa in sig i varma koftor, filtar eller i sitt duntäcke om man fryser, eller sitta framför en öppen spis, eller dricka varm choklad eller te. Nu kan man inte göra mycket mer än att duscha om man vill svalka sig. För att efter en kvart bli lika varm och äckligt klibbig igen. Det är inte behagligt. Lagom är bäst.

Den stora frågan. Brasilien eller Kuba, eller nåt helt annat, eller inget alls. Tips på långresor emottages tacksamt. Just nu är det inte så lockande att resa till värmen men i vinter lär det vara rena drömmen. Man saknar sånt som man inte har. På fredag bokar vi!

Nu ska jag försöka sova så jag orkar med en betungande arbetsdag imorgon. Idag blev jag ivägskickad till stranden på förmiddagen eftersom vi var överflödig personal. Vilket toppenjobb man har ibland!

Sanningen

Planera, analysera, ångra sig, överväga, ta ställning till, lyssna till ditt hjärta, följ dina impulser, drömma, fantisera, minnas. Ja mycket av min tid går åt till dessa tidsfördriv. Slöseri med tid kan man tycka, men å andra sidan så är det inte lätt att leva med ett felaktigt beslut, det framkallar ångest.

Nu låter det som jag har ett livsavgörande beslut. Så är inte fallet. Jag funderar över en långresa som eventuellt ska bokas imorgon. Och så sitter jag och bläddrar i höstens alla postorderkataloger och försöker komma på vad jag vill ha för höstkläder. Bruna, svarta eller grå stövletter, eller ska det vara stövlar? Kan man han skepparkavaj i år? Isf vilken färg? Och vilken färg ska jag ha på väskan? Det är långt till hösten, men sommaren bara susar förbi.

Life is what happens to you while you are busy making other plans.

Sorgligt men sant!


Tårtfrukost

Blev en lyckad fest och alla verkade glada och mätta av den goda maten. Nu får nog mamma o syster äta rester hela veckan. Jag nöjer mig med att få hem de överblivna bag-in-boxvinerna :)

Blev en liten barrunda på stan inatt med syrran och några av hennes vänner. Riktigt skoj, massvis med folk och fullt på alla uteserveringarna. Västervik är kul på sommaren. Det händer mycket. Förra veckan var det visfestivalen, nu boat meet och nästa vecka mc-dagarna. Vet du inte vad du ska göra på din semester så åk hit. Mer drag än i Malmö vill jag lova och många snyggingar. Efterfesten med ett gäng 20-åringar skippade jag dock.

Ikväll kör jag tillbaka till Malmö. Jag vill inte jobba imorgon. Tröstar mig med att det bara är en vecka och sen blir det semester igen.

Grattis!

Idag fyller lilla mamma 50 år och vi väntar 25 gäster. Det har lagats mat, bakats bröd o bakats tårta.

Igår kväll fick jag dock en liten paus och gick ut o tog ett glas vin med en gammal kompis. Ledin och rocktåget spelade i stan så det var en hel del folk.

Grym träningsvärk har jag. Lillasyster lurade iväg mig igår morse på en extrem powerwalk runt fjärden. Shit vilket tempo!

Västervik

Ja där befinner jag mig nu, i hemstaden och hälsar på. Just nu är det Scandinavian boat meeting i stan så här kryllar av lyxiga segelbåtar, yachter och coola människor. Ikväll blev det grillat på altanen och så har jag hjälpt mamma att baka sex pajer till 50-årsfesten på lördag. Mycket som ska fixas så jag och min syster hjälper till bäst vi kan. Imorgon blir det brödbak med mera. Lite nöje ska jag dock hinna med, träffa nån gammal kompis och så, och sitta på nån uteservering längs strandpromenaden och blicka ut över Västerviks skärgård.

17674-9


back in town

Tillbaka efter en liten minisemester på härliga sydkusten. Mycket sol, bad, glass, avkoppling, tjejsnack, nypotatis, sill och vattenpipa. Min solbränna är på topp.

Nu blir det middag inne i stan ikväll med lillasyster och några kompisar. Jag är hungrig!


nu drar jag

Blev ett antal soltimmar på Bo01 med vännerna idag igen. Nattens äventyr var ett återkommande diskussionsämne. Vilken kväll! Baksmällan sitter där den ska vill jag lova. Usch! Det kommer dröja länge tills jag dricker champagne igen.

Ikväll bär det av till min kompis stuga vid havet. Där ska vi avnjuta några lata semesterdagar på stranden.


Luckor

Ja det är många minnesluckor. Champagne är livsfarligt. En vinflaska för mycket och tequilarace och gud vet vad. Detta var inte bra. Jag är fortfarande full. Vad hände på Schlagerbaren igår? På mellanfesten? Grillfesten minns jag någorlunda. Nu behöver jag lite havsbris och sol.



17674-1017674-9

Grillparty

Ännu en dag med strålande sol på mitt absoluta favoritställe i Malmö, Bo01. Take away frukost från Espresso House följt av några härliga soltimmar i trevligt sällskap. Men dagen är långt ifrån slut. Ikväll blir det grillparty på min gård och champagnen ska flöda :)

Kvällens outfit
17674-717674-6

Fluffigt

Tog en liten runda till stan. Bland annat besökte jag åhléns för att kika på deras bäddset och sängkappor. Det blev inget bäddset, men en sängkappa. Varför ser alla sängar i affärerna så där fluffiga och perfekt ut? Kuddarna ser så inbjudande ut att man har lust att bara krypa ner bland dem. Mina egna kuddar ligger platt och ser helt oinbjudande ut. Får väl investera i ett par nya kuddar till hösten av den mest fluffiga sorten.

Dessutom besöktes systembolaget. Lyxade till det med sparkling chardonnay. Imorgon blir det grillfest för att fira semestern. Ikväll blir det middag på Gränden för att, ja precis, fira semestern. Tre veckors av 52 är inte många så därför ska det firas och åter firas.

Designer's Guild

17674-5


5 kronor/litern

Hemkommen från en dag på stranden. Tog ett dopp i det blå tidigt, sen anföll algerna, det vackra blå blev grönt, sakta men säkert. När jag inte orkade med solen längre cyklade jag till möllan o handlade billig frukt. Eftersom jag var där så sent nästan skänkte de bort varorna. Svenska jordgubbar för 5 kronor/litern blev det bland annat och det är inte fel. En härlig avkopplande första dag på semestern. Om en stund ska jag iväg och träna.

Salt & Brygga


17674-4 Det blev en härlig promenad och det känns mycket bättre nu. Iklädd marina shorts, vit blus och vita seglarskor mötte jag A inne i stan för en promenad ut till Bo01 i kvällssolen. Där ute vimlade det av folk och vi slog oss ner på Salt & Brygga för ett glas vin. Det kallar jag en bra start på semestern!






Turning Torso
Foto: Lina ©

#&¤()%^%#")=?>-,^~'

Nu får jag rycka upp mig! Vissa dagar är bara så jobbiga. Vissa dagar känns allt bara så meningslöst.

Imorgon är min första semesterdag och jag är inte alls på humör. Hela eftermiddagen har jag tillbringat i min soffa. Stirrat in i väggen, stirrat upp i taket, stirrat in i dataskärmen, ätit massor glassbåtar från sia och på köpet fått ont i magen. Stereon har spelat sånger som passar min sinnesstämning. Winnerbäcks, Kents, Håkan Hellströms, Lasse Lindhs, Marit Bergmans, Damien Rices och Hello Saferides ljuva stämmor har fyllt tomrummen i min lägenhet och i mitt hjärta.

Dags att ta tag i mig själv, försöka se fram emot allt kul som jag faktiskt ska göra på min semester. Dags att ladda om mp3-listan med lite gladare låtar med gladare texter, inte textrader som det är grått som om ett moln träffat hennes kvarter, utan mer sommartider hej hej . Därefter ska jag gå en lång kvällspromenad med A ut till Bo01.

Släpp in solen
Skaka av dig dina sorger och bekymmer

Sommarklänning

Att jobba på förskola på sommaren är nästan detsamma som att ha semester. Idag har vi varit sex fröknar på fyra barn, så jag fick gå hem halv ett, precis innan maten. Lyxigt värre. ganska trött nu ändå eftersom jag började halv sju.

Sitter o kollar på klänningar på Asos, skulle behöva en till mammas 50-årsfest nästa lördag, men kan inte bestämma mig för vilken. Blir det ingen får jag nog låna nåt av lillasyster, hon har så mycket kläder.

Jag o syrran har dock inte bestämt oss för vad vi ska ge till henne i present. En upplevelse hade varit kul för oss tre, nåt tips? Funderar på musikal i London. Spa är också ett alternativ, men nog lite dyrt.

En dag kvar att jobba innan semestern. Ikväll ska jag o några vänner lyxa till det med ostbricka :)

summertime's the roughest time

På gott och ont. Visst är den underbar. Men den är inte verklig på nåt sätt. Ingenting är på riktigt. Man gör konstiga saker. Saker man ångrar. Saker man aldrig glömmer. När man tänker tillbaka är det ofta sommarminnena man minns bäst.

Men jag har fått semesterångest, man måste ju ta till vara på semestern, man måste vara glad, ha roligt, annars kommer man att ångra mig, hösten är lång. För att inte tala om vintern...

Then the summer comes
Hey, ain't that the roughest time of roughest times
Sun bleached hair
No matter what you've just got to have fun
And fall in love

Summertime's the roughest time
Everybody's telling me how easy things become

sand bakom öronen och solen i ögonen

Idag blev det sol, glass och salta bad i Kämpinge, den perfekta bakismedicinen. Nu fattas bara lite mat och jag är back on track igen. Blir nog min hemlagade pizza med äkta mozzarella och färsk basilika som jag har i frysen.

Har lagt in en bild på gårdagens outfit, precis som en äkta bloggare gör, dock en dag försent :) Idag vittnar dessvärre alla fläckarna på de vita jeansen om nattens fylleäventyr, men det går väl bort i tvätten. Alla blåmärkena avslöjar också att natten inte var helt lugn, men tiden läker väl alla sår, eller?



17674-1


Tips: Surfa in på Håkan Hellströms hemsida och njut av hans underbara texter.

Kyss ingen imorgon
Du kan kyssa idag


Cigarettbyxor

Det blev ett par vita byxor. Letade i hela Malmö men överallt var de vita byxorna slut i min storlek. Så till slut gick jag in i en trevlig liten butik i Triangeln som jag aldrig brukar gå in i, o de hade faktiskt jättemycket fint. Ska nog ha dem ikväll. Hoppas bara inte att regnmolnen kommer tillbaka, eftersom jag först ska åka o köpa sushi, o sen cykla genom halva Malmö.

Nu ska jag dricka kaffe från en av mina favoritbutiker,
Kahls te & kaffehandel. Har köpt en ny sorts espresso som heter Monsun malabar o den är jättegod. Sen är jag redo för fest :)

det är väl vackert väder ovanför molnen
men regn där vi står

Gräs

Gaaah, jag blir tokig på de höga gräspollenhalterna vi har denna sommar. Det kliar o kliar o jag blir så trött av allergin. Nästa år ska jag ta varenda medicin som går att ta! I vanliga fall är jag anti allt vad medicin heter, inklusive värktabletter, men allergimedicin måste jag nog ha, trots allt.

Nu ska jag vika ihop min tvätt o sen sova. Imorgon ska jag till stan o hitta nåt fint att ha på mig på kvällen då det blir fest. Ett par vita jeans kanske?

Besök
modefrossa för inspiration av diverse slag. Outfiten inför lördagens nattliga äventyr kanske?


Luften står still

Luften står still här i min lägenhet, trots att jag har öppnat fönstren åt båda hållen. Väntar på att tvätten ska bli klar o sen ska jag UT UT UT. Här är kokhett. Ska ta en promenix med H.

Skönt med helg. Är helt utmattad av denna värmen i kombination med alldeles för lite sömn. Fem timmar per natt är inte tillräckligt.

Jag hoppas nästan på regn imorgon, så jag kan storstäda min lägenhet. Strand o sol har jag fått i veckan så det räcker. Har ju fördelen att kunna gå ner på stranden (o bli bjuden på glass) på arbetstid :)


Vive la France

Nu nalkas det fotboll i den tropiska hettan. Jag har laddat upp med Cola och nybakade biscotti för att hålla mig vaken. Heja Frankrike!

Har för övrigt kollat in
Nellys hemsida efter att en av mina favoritbloggare Engla börjat skriva där, de har mycket fint, inte bara underkläder. Kanske blir några höstkläder därifrån framöver. Det är så jobbigt att gå i affärer; Leta storlekar, kläder som hasar ner från galgar, kläder som sitter ihop, stå i kö till provrum, stå i kö för betalning.... Suck!

Nä nu är det match!

V.I.P

Hemma från en härlig helg i Göteborg. Åkte upp redan i fredags och har bl.a. hunnit med att grilla, bada från klippor, gå på Liseberg och så det viktigaste, se Robbie Williams på Ullevi. Och det var inte vilken plats som helst vi fick stå på, utan nämligen inne på VIP-området. Sanslöst! Trodde inte det var sant när vi blev visade in dit av min kompis släktingar som hade sjukvårdsansvaret på konserten. Jag väntade på att vakterna skulle komma o säga åt oss att gå ut därifrån, men inte, vi fick stå kvar. Det blev en kväll jag aldrig kommer att glömma. Robbie på så nära håll att man kunde se hur svetten på honom rann, bra show, bra sång, bra låtar, bra mix, kanonväder, ja... Helt underbart helt enkelt. Magiskt!

Life's too short to be afraid
Step inside the sun


hits