Släpp in solen

Ja men den lyser med sin frånvaro till och från, ena sekunden regn, ena sekunden sol, o precis när jag skulle till träningen stod regnet som spön i marken, så ingen träning för mig inte :( O jag kämpar med mitt sockersug. Åt upp all glass men sen har jag varit duktig och tuggat tuggummi hela kvällen :) Imorgon blir det body combat, det måste jag lova mig själv!

Helgen var kanon iaf. Bio i fredags ( Da Vinci koden), heldag på stan med vännerna på lördagen o fest på kvällen som avslutades på Schlagerbaren. Vissa saker ångrar jag dock, men det var riktigt kul, o man får lov att uppföra sig som en tonåring ibland...

På söndagen bjöd AJ på brunch. Pannkakor med kesoröror med ägg/räkor och lax, fruktsallad, yoghurt o kaffe latte, lyxigt värre. Där satt vi i fyra timmar medan regnet öste ner.

Vågar man köpa en digitalkamera på ebay? Jag har iaf lagt ett bud.

Husmusen

Ledig dag och det är inte fel. Ganska effektiv har jag varit också. Kl 11 hämtade jag upp AJ med bilen o så tog vi en runda på Ikea. Jag köpte en ryamatta. I samma veva sprang vi fem km på Bulltofta. Skulle sprungit längre men träningsvärken från steppen satte stopp. Därefter kom regnet.

Har hunnit med att hämta mitt La Redoutepaket innehållande ett par fina aerobicskor från Puma. De var supersköna o jättefina. Därefter bakade jag världens godaste anis- o fänkålskryddade limpor, och när jag ändå hade ugnen varm så blev det även kokos/morotskakor.

Ikväll har jag spelat lite gitarr för första gången på evigheter. Min gitarrhud på fingrarna har försvunnit så jag fick ont :( Har kommit på att med tre ackord kan man spela massor med låtar. De magiska ackorden är D, Em och A7. Lär er dem o ni kan imponera :)

Arbetsdag imorgon, och sen Da Vincikoden på bio. Och tiden bara går...


hårdrocksfestivalen?

Ja det kan man ju undra efter gårdagens "monsterchock". Snälla, vem röstade egentligen på monstren? Visst, där fanns inte många bra låtar i tävlingen men hårdrocksmonstren var väl ändå sämst? Dessa dräkter? Hur kan man "smutsa" ner en klassisk tävling som Eurovision song contest på det sättet? Jag är mållös. Carola är inte min favorit men hon var en av mina favoriter igår kväll iaf. Men grattis Finland, eller nåt. Trevligt hade vi iaf, sex tjejer med tacos och vin, men partystämningen dog ut.

Idag har jag o A promenerat ut till Bo01 för att titta på vårt framtida hus som håller på att byggas :) inflyttning våren 07, hoppas man får en lägenhet o det inte blir för hög hyra. Sen var vi på visning i en minitvåa på 35 kvadrat. Väldigt fin med lite väl liten, det var vi o säkert ett femtiotal andra som var intresserade. Nä, jag väntar nog hellre på lägenheten ute på Bo01. Sen fikade vi o sen promenerade vi till Ikea, ja vi har nog gått flera mil, men det var välbehövligt efter att ha ätit över 1 kg choklad nu i helgen.

Nu är det verkligen dags att ta tag i mitt chokladmissbruk. Jag får INTE köpa hem nåt. Jag får INTE baka. Jag MÅSTE! Inte för att gå ner i vikt för det behöver jag absolut inte, men ur hälsosynpunkt, det har hållt på i alldeles för många år :(

Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig
skratta åt det för då kommer jag kanske över dig


gummistövlar o glamour

Hmm, ja andra veckan på nya jobbet var väl inte riktigt lika underbar som första. Första veckan var ju underbar med solen o värmen men denna veckan har det regnat o regnat. I tisdags var vi på utflykt i skogen med stövlar o regnställ. Idag var vi ute på en äng o sprang en minimaraton för att fira förskolans dag. Det regnade o blåste. Barnen gnällde o skrek. O eftermiddagen var hemsk. Eftersom regnet öste ner stannade vi inne, o 15 barn i 2-4-årsåldern samlade på ett ställe är inte roligt, man får sysselsätta dem bäst man kan för att undvika bråk o höga ljudnivåer. Sen har det varit en del olyckor då man tvingas byta byxor på barnen, eller en del, ganska många :(

Jaja, det finns inga lärartjänster o förskolan är ändå ett sätt att få in en fot i skolorna. O det är faktiskt en del positivt oxå. Arbetstiderna är bra, man får gratis frukost, lunch o mellanmål, barnen är söta, man är uppskattad o får mycket tillbaka av det man ger o lönen är helt ok. O när det är fint väder är det det bästa jobbet man kan ha, då man går utomhus hela dagarna o blir solbränd o fin, o skolans läge i Skanör med gångavstånd till den härliga stranden o egen badhytt är inte fel.

Hmm, ja det var ett försök av mig att överväga det positiva mot det negativa i mitt jobb. Nu är det snart helg. Vi ska in till Lundakarnevalen o på lördag kväll blir det Schlagerparty o sushitillagning med vännerna.

När det är vår o fest o man har tappat kollen

Trött så trött så trött, men vilken kväll :)

AD hade födelsedagsfest o bjöd på lite mat. Mycket trevligt. Sen blev det Etage. Vi dansade o dansade o dansade, o så blev klockan fyra, o AD ville stanna, o ingen av oss andra gav upp, så vi stannade till stängningsdags, kl 05 alltså. Sen när vi kom ut så var det alldeles ljust o Alla var pigga. AG o J gick barfota o badade fötterna i fontänen. Sen var vi fyra som tog taxi hem till AD igen o åt rester från födelsedagsfesten, o sen tog jag o J bussen hem, så jag var hemma kl sju i morse. Vilken helkväll, kände mig som tjugo igen, haha! 

Sov alltså bara mellan kl sju o tio o idag har jag ändå orkat med att sola på gården, dammsuga, gå till Triangeln o powerwalka.

Får lägga mig tidigt ikväll!

grillning o annat skoj

Vilken sommar det har varit i veckan o helgen :) sol, sol, sol o kring tjugo grader, kan inte bli bättre, man blir på så gott humör.

syrran har varit här på besök men vi hann inte ses så mycket. jag var på födelsedagsmiddag i fredags o det bjöds på hemgjord sushi o marängswiss, smaskigt värre. igår hade jag o två kompisar frukostpicknick i solen i slottsparken o på kvällen grillade vi på min gård. sen var vi på lilla torg till klockan halv två. en riktig sommardag med andra ord.

idag satt jag o anna o solade på min gård o så har jag varit på mobilia o köpt ett par marinblå shorts. behövs nog nu när det ska vara varmt hela veckan.

imorgon börjar jag nya jobbet i Falsterbo, ska bli spännade o jag ser verkligen fram emot det. skolan som är hälsoprofilierad har en egen restaurang med kock o förskolan har en egen badhytt på stranden.

äntligen på väg
jag förlänger mina steg
luften smakar som en jordgubbspaj
en solig dag i maj :)


Stackars

Veckans enda tv-kväll är avverkad med program som home styling o O.C, det är det enda jag tittar på, jag gillar inte tv.

Ville träna eller ut o springa men min lilla förkylning kombinerat med pollenallergin håller sig kvar :( Istället har jag gjort det jag absolut inte borde göra när jag inte tränar o som jag gjort de senaste veckorna, nämligen ätit osunt. Förra veckan åt jag choklad i mängder men eftersom jag inte får äta det (har en överenskommelse med några vänner) så äter jag massor annat istället denna veckan. Igår åt jag upp det sista av tårtan, plus gräddbullar som jag hade kvar sen festen, plus de sista kexen. O idag åt jag gräddbullar igen, plus en halvliter glass, så nu har jag ont i magen. Har konstigt nog inte börjat gå upp i vikt, så som jag ätit utan att träna... Men väldigt ont i magen har jag, det bubblar o har sig.

Nä imorn blir det annorlunda, som jag säger varje dag.

Ja det var mina sockermissbruksbekännelser. Två dagar kvar på gamla jobbet, o som jag längtar...


Efter nattens bränder

Festen igår var lyckad och min buffé jättegod. Alla verkade mätta och belåtna. Kanske skulle starta encateringfirma :) Efter festen tänkte vi gå ut men kön utanför Etage (som verkade vara det enda öppna stället i Malmö) var milsång. Efter en timmes köande o huttrande sa vakterna att det var fullt o att de inte skulle släppa in fler. Vi gick fram o väntade en stund o frågade om vi inte kunde få komma in eftersom jag fyllde 25, men inte, vakterna var stenhårda. Jag hatar vakter, iaf Etages, de är otrevliga. Besvikna tog vi bussen hem. En trist avslut på en annars lyckad födelsedag.

Idag var jag o A o strosade runt på stan bland alla demonstrationståg. Att de orkar. Vi tog en kaffe på Wayne's istället o kikade i lite butiker. En solig dag.

Sen fick vi se en hjärt- o lungräddning, nån hade fallit ihop på gatan så det var massor med poliser o ambulansmän. Annars var det mycket kravallpoliser i hela stan.

Jag hittade en svart kuvertväska på bikbok. O så såg jag, eller A, min gamla enarmade date ;)

Jag lyssnar på Winnerbäcks samlingsskiva Efter nattens bränder som jag fick igår i present och som jag tycker är ett passande namn just idag. Och vilken skiva. Gör min Winnerbäckskivsamling komplett. I love him!

hits