Parce que je le vaux bien

Var på min nya arbetsplats ikväll i över två timmar. Träffade rektorn och läraren jag ska ersätta. Detta verkar bara bli bättre o bättre. Läraren var hjälpsam, schemat är kanonbra, jag fick den lön jag begärde och jag blir anställd till augusti, minst, vilket innebär att jag får betalt sommarlov :) Tusen frågor återstår och det är tusen saker att sätta sig in i. Jag och läraren ska ses imorgon kväll och på torsdag förmiddag ska jag tillbaka till skolan.

Nåt som gjorde mig jätteglad var att jag hade fått fina referenser från mina gamla arbetsplatser.

Ikväll kom min granne förbi med en flaska vin och jättegoda fina praliner med olika fyllning från nåt chocolaterie eftersom jag varit kattvakt. Såklart är pralinerna slut men det var jag värd.

Kan det bli bättre?

Det är inte sant! Inom loppet av en månad har jag lyckats fixa två lärarjobb. Jag som slitit på fritids och förskola en längre tid ska äntligen få göra det jag är utbildad till. Blir svårt att göra den ena skolan besviken, men man ska tänka på sig själv ibland. Jag är full av förväntan blandat med nervositet och glädje och har nog inte fattat det riktigt. Jag som sneglat mot denna skolan i tre års tid och tänkt att där, där skulle jag vilja jobba. Ja, jag har två minuters promenad till min nya arbetsplats, det är inte sant!

Partyplaner

Lördag, saturday, samedi, sabato - min favoritdag! Tog en promenad till Mobilia för att se om den hålstickade grå djupt v-ringade tröjan jag spanat på fanns där i min storlek, oh yes, det gjorde den.

Ikväll blir det PARTY! Det är på tiden. Vi ska ha ost o kex-knytis och jag har inhandlat pepparkakor o danablu-ost, en försmak av julen. Jag har även köpt pepparkakskolor, de är fantastiskt goda. Sen så vill jag rekomendera en god efterrätt, enklare o nyttigare än ris-a-la-malta, men minst lika gott. Skär en apelsin i bitar och servera med Tofuline vaniljglass! 

      
17674-21   17674-20

Positiva problem

Var femte fredag slutar jag halv ett och det gjorde jag idag. Jag tog en runda på stan i stormen. Fanns mycket fint, men det slutar hela tiden med att jag står där med några plagg i handen, och sen kan jag inte bestämma mig för vilket, o sen ser jag att det är kö till provrummet eller till kassan, o då vill jag inte ha nåt. Ibland händer det att jag står tio minuter i kö o sen kommer på att jag nog inte vill ha plagget trots allt. När man som jag egentligen bör spara pengar så är det riktigt bra att lida av beslutsångest. Eller som i mataffären idag. Jag gick o kollade på godishyllorna i tio minuter säkert, men kunde inte betämma mig, så jag gick därifrån utan.

Men jag borde jobba med min beslutsångest och min otålighet. Jag klarar inte av att köa, det är det värsta jag vet, så mycket tid det tar, tid man kunde gjort nåt bättre av. Nej då går jag hellre vidare!

en elegi för alla vägar som vi inte vandrat än
för en tid som bara går och aldrig kommer igen


Jag ljuger så bra

Ja, jag är väl lite hyperaktiv eller övertrött eller nåt ikväll efter all äppelpaj, vaniljsås och glass så jag publicerar inlägg efter inlägg.

Jag hade en E-ON-kille här hemma i eftermiddags som skulle byta mätare i elskåpet. Min elektriker hade sagt åt mig att ta bort två särskilda proppar i elskåpet innan de kom, så det hade jag lydigt gjort och gömt i min garderob.

Gubben arbetar under tystnad och när han är klar utbyter vi några ord.

- Det fattas två proppar här, har inte elektrikern lämnat några extra? Frågar E-ON-gubben.
- Nej inte vad jag vet, får ringa och fråga honom, jag känner honom! Svarar jag och ljuger honom rakt upp i ansiktet.
- Det var konstigt. Som det är nu så har du inte el i hela lägenheten, du har bara enfas. Fortsätter gubben.
- Eh, jaså, ja jag vet inte, jag ska ringa honom! Svarar jag kort. Som att jag inte vet att jag inte har nån el ut i köket. Han måste trott att jag var helt knäpp. Men jag säger inget mer till honom och han säger inget mer till mig. Sen går han.

Igår ljög jag för mina arbetskamrater. Jag sa att E-ON-killen skulle komma på morgonen när jag i själva verket skulle på jobbintervju.

Frestelser

Åh, jag som var beredd att handla på La Redoute nu när de hade halva priset på allt i en halvtimme. Först kom jag inte in pga överbelastning. Sen när jag väl var inne så gick det långsamt o när jag skulle gå till kassan var tiden ute. Dumma! Jag ville ju ha en väska o den beiga Manoush-koftan :( De hade även halva priset på de bruna Mulberry Elgin-väskornanet-a-porter, men nu är de slut. Kanske lika bra, har egentligen inte 3700 över för en väska.

Dagens stora spänningsmoment. Jag såg nästan flygplanskraschen i Falsterbokanalen idag. Passerade där på vägen hem från jobbet strax efteråt och det var kaos med helikoptrar, poliser, ambulanser, journalister och fotografer.

Bakade en liten äppelpaj ikväll efter träningen o såklart har jag ätit upp hela. Jag är hopplös!

Utmaning på hög nivå

Idag körde jag genom en fyrvägskorsning i rusningstrafik i spöregn i centrala Malmö där trafikljusen hade havererat. jag skulle först svänga höger och sen vänster, och jag klarade det, tänka sig, är mäkta stolt över mig själv. Jag hade bilar runt omkring mig som skulle åt alla riktningar och alla skulle fram till varje pris. Ja, dagens stora utmaning alltså. Kvällens stora utmaning blir ett combatpass, måste förbränna all choklad jag precis satt i mig, så gick det med det löftet...


Stureost & fikonmarmelad

Det är lätt att träna när man väl kommit igång. Nu mer ser jag det som en del av vardagen o då blir det mycket roligare. Tre pass i veckan är precis lagom, idag blev det step up.

Annars är jag helt pank så här sista veckan innan löning. Idag åt jag en extra bit pizza på jobbet så jag inte skulle svälta ihjäl. Hemma lever jag på frukt o rostade mackor. Blev många nu när jag inte får äta godis i veckorna, med stureost o fikonmarmelad, mitt favoritpålägg.

Tar hand om grannens katter den här veckan, de är så söta o snälla, vill också ha, varför är jag allergisk? Får jag jobbet jag ska på intervju för ska jag byta ut min bil mot en hund, en nakenhund kanske.


Intressant fakta

Personfakta:
Namn:
Lina
Kön:
Kvinna
Ålder:
25 år
Längd:
168 cm.
Hårfärg:
Ljusbrunt med solblekta slingor
Ögonfärg:
Brungrön


Övrigt:
Vad gjorde du i somras:
Jobbade, solade, badade och festade varje lördag
Svär du för mycket:
Jag svär aldrig
När duschade du senast:
I morse
Vilken färg är det på dina byxor just nu: Rosa pyjamasbyxor
Vilken låt lyssnar du på just nu: Marit Bergman - Julia
Vem vill du spendera resten av ditt liv med: Ingen aning, börjar starkt tvivla på att det finns nån passande
Hur är vädret just nu: Mörkt
Vad gjorde du igår kväll: Var på bio
Vem pratade du sist med på telefon: Rektorn
Vad åt du senast: Lindht mörk choklad med apelsin
Vad gör dig glad: Trevliga, glada och ärliga människor, överraskningar och musik.
Vad gör dig ledsen: Oärliga och elaka människor, att stå i kö och orättvisor.
Vill du ha barn: Ja
Vad ska dom heta: Med min beslutsångest hinner barnen bli gamla nog att välja det själv, så jag får överlåta det beslutet åt mannen. Filippa, Leia, Alice, Isak, Hugo eller Leon kanske


Dubbelt kulturell

Var på vernissage idag. Eva Källman hette konstnären o hon hade jättefina tavlor. Fick mycket inspiration och på väg därifrån köpte jag en målarduk så snart är jag redo att måla en ny tavla.

jag har konstaterat att det inte är helt bra att träna på morgonen, jag har varit konstant hungrig hela dagen. Nu åt jag för en halvtimme sen, min goda lax/spenatpaj, o jag är redan hungrig. Jobbigt. Jag äter upp mitt godis som jag skulle ha till bion ikväll. Får väl bli lite nattamat efter bion, eller en stor blåbärspaj innan bion, eller både och :)

Ja mycket kulturella aktiviteter alltså, men det passar en mysig höstruskig dag som denna.


Kom ihåg känslan

Jag är duktig! Klockan tio i morse tränade jag aerobics trots att jag var både trött och lite snuvig o det var grått o mulet ute. Men jag tvingade mig själv iväg o det är jag glad för. Det gäller att komma ihåg känslan efter träningen, då är det lättare, jag har verkligen kommit igång med träningen med hjälp av den tanken i bakhuvudet.

Nu har jag duschat, ätit, diskat massor o dammat lite o funderar på hur dagen kommer se ut. Ikväll blir det fika o bio iaf, det är ett som är säkert, Djävulen bär prada.

Ha en underbar lördag trots att de grå molnen hänger tungt över stan, solen finns där bakom.

Musikbyrån 10 år

Ikväll blev det after work på Fagan's med ett gäng trevliga och glada människor. Här hemma har jag fastnat framför Musikbyrån 10 år. Borde sova men detta får inte missas. Klipp från de gångna tio åren med liveframträdanden och intervjuer med bland andra Kent och Håkan Hellström. Mycket svenskt och mycket nostalgi, precis det jag gillar. Jocke Berg längtar tillbaka till 1996, då Kent bara var en popgrupp, inte ett fenomen. Håkan berättar hur sågad han blev när han släppte sin första platta och även är idag av många. Men lyssna på hans texter, ren poesi!

Det håller visst på till halv två ser jag nu. Får nog bli sängen ändå. Jag avslutar med lite sorglig poesi. Godnatt!

Vad vet du om månljuset?
förrän du blivit sönderslagen under det...
Och vad vet du om gryningen?
Förrän du mött varje morgon, med sömnlösa ögon...
Och vad vet du om kärleken?
Förrän du förgäves hatat den...
Och vad vet du om hur hjärtat kan bränna?
För kärlek som aldrig kan dö, men inte heller leva...
Jag blir hellre ensam än lycklig med någon annan


Om du har tid över

Jag fick precis en fråga om vad jag skulle göra om jag var arbetslös. Jag tänkte till och blev förvånad över hur mycket jag faktiskt kom på. Hade jag mycket ork, mycket tid och inte särkilt mycket pengar skulle jag:

läsa massor böcker, tidningar och  bloggar
träna varje dag
baka och laga avancerade maträtter
köpa ett språkband och lära mig ett nytt språk
lära mig spela gitarr lite bättre 
köpa garn och mönster och sticka mössor, halsdukar, vantar och tröjor
måla tavlor
brodera korsstygn (min hemliga passion)
spackla väggarna i köket och måla om och sätta upp en fondtapet
skriva en bok eller en kokbok

Jag kanske skulle bli hemmafru ;)

De perfekta jeansen

Ja! Jag har äntligen hittat vad jag letat efter. Grå, smala, tighta, sköna, inte för hög midja, inga konstigheter, supersnygga dieseljeans. Finkammade Malmö i jakt på den rätta storleken och till slut fann jag dem i en av Carlingsbutikerna.

Denna soliga söndag tillbringades i stan och avslutades med en välförtjänt glass från Glassfabriken i solen på Davidshalls Torg, i mitten av oktober. Lovely!

Kent in på bara skinnet

Ja inte popgruppen Kent utan dansaren Kent. Vilken kille! Åkte till mitt gym för att träna Combat men det visade sig att det passet var inställt och istället skulle det vara dansaerobics med Kent. "Jaha" tänkte jag, får väl testa och se vad det kan vara, utan större förväntningar. I dörren möttes jag av en liten kille i orange träningsjacka. "Spännande" tänkte jag, lite mer förväntansfull. Uppvärmningen sattes igång med buller och brak och full fart från första början. När ångan var uppe slet han av sig sin orange träningsjacka och blottade en rosa skjorta och väst. Alla aerobicsflickor jublade. Passet var jättekul med mycket snurr, hopp och roliga stegkombinationer. Det roligaste jag tränat på länge. Musiken och att nästan alla hängde med höjde nöjesfaktorn men det som höjde passet till skyarna var förstås dansaren Kent, som bjöd på sig själv till fullo. Det kändes som att Kent uppträdde inför världen och att vi var hans dansare.

Sh som i...

Show, shopping och sushi.

I helgen har jag mamma på besök och igår var vi och såg Ladies night med Martin Stenmarck, Mikael Nyqvist och Peter Magnusson. Kanonbra! Martin var snyggare än snyggast.

Idag blev det sushi och shopping så nu är jag nyekiperad inför hösten och ganska mycket fattigare. Kappa, stövlar, kjol och tröja. Ja min shoppingkvot för hösten är nog fylld, men pengar är till för att spenderas.

I like my money just were I can see it, hanging in my closet.


Positiv

Förändring var ordet. Ny årstid och nytt jobb. Båda är mer än välkomna. Jag är glad och tacksam. Glad över mitt nya jobb och tacksam över att ha så snälla vänner. Dagens utflykt norrut förgyllde min dag och dagens fika och höstpromenad bland nedfalla färgglada löv förgyllde min kväll. Mysiga hemmakvällar med en viss person värmer i höstmörkret.

Livet ler ~ Livet är en bergochdalbana ~  Livet är en dans på rosor men det är en dans med svåra steg

Negativ

Stressad, huvudvärk och ryggvärk, det är vardagsmat på mitt jobb, jag är så fruktansvärt trött på det. Förskolan är ingen dans på rosor och definitivt inte det jag vill jobba med. Skrik, smuts, duka fram mat, duka av, skölja av, torka bord, tvätta smutsiga händer, få kletiga händer på tröjan, lyfta tunga barn, byta blöjor, köra tunga matvagnar, vara ute i ur och skur. Vad var det som var positivt? Kärleken från barnen, spontaniteten och att ingen dag är den andra lik. Men det väger inte upp tyvärr.

Jag har vågat. Jag kanske slutar inom en månad. Bara allt går vägen. Man måste våga chansa. Man vet vad man har men inte vad man får. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar. Att våga är att förlora fotfästet en stund, att inte våga är att förlora sig själv. Känns som jag är på väg att ge upp en karriär för ett kortvarigt vikariat, men å andra sidan, vilken karriär? Förskolekarriären? Istället ger jag ju min lärarkarriär en push :)

Oktober

Strålande sol o 21 grader varmt. Oktober? Ja tydligen. När kommer hösten och när försvann sommaren?

Idag blev det glass på Dolce Sicilia bland annat. Himmelskt! Fikonglassen är en given favorit.

En annan given favorit denna hösten är leggings. Jag fullkomligt älskar det plagget. Så bekvämt och så lätt att mixa och matcha. Till vardags, till fest, till klänning, till kjol, till lång tröja, till kofta. Hoppas de är här för att stanna.

Nu ska jag måla en tavla till tonerna av Moneybrother och Marit Bergman.

hits