Tjejmiddag a la Nobel

Igår kväll hade vi tjejmiddag. Åtta blev vi totalt o det var precis att min servis räckte :) Alla var tvungna att ha kjol eller klänning. Jag hade fyndat en brun kort klänning för 99 kr. Den var nedsatt till halva priset pga defekt, men den var så fin ändå, speciellt till mitt bruna kukuihalsband.

Hanna hade fixat snittar till fördrinken. Anna hade gjort soppan till förrätten, mycket god. Sen hjälptes vi åt att tillaga laxen, klyfpotatisen o martinisåsen, det blev kanongott. Till efterrätt hade jag gjort en vit chokladmousse som vi serverade på en jordgubbsspegel. Sen blev det glögg, pepparkakor med ädelost o mycket vin. Vi spelade ett tärningsspel om julklapparna vi köpt, alla skulle köpa tre stycken för sammanlagt 50 kronor. Jag vann flest :) Sen blev det en del tjejsnack o avslöjanden. Klockan ett försökte vi få tag på taxi men det var omöjligt. Vi gick ut på amiralsgatan o haffade en jättedyr, det blev dubbelt så dyrt, helt sannslöst. Menmen, jag o Anna promenerade hem så vi slapp den kostnaden. Det var helt ok på Etage, dock inget napp ;) Många var fulla o jag var ganska nykter. Var hemma halv fem.

Idag har jag diskat, diskat o diskat. Sen tog jag o Anna en promenad. Nu ser jag fram emot en underbar arbetsvecka (not) men man ska vara optimistisk :)



Övningskörning

Söndag igen. Mamma kom i fredags kväll o lämnade min nya fina bil. Den är hur söt som helst o underbar att köra.

Igår gick jag o mamma omkring på stan o kollade på julmarknaden i stan, handlade lite julklappar o åt kinamat. Så mysigt i stan nu med alla ljus, men väldigt mycket folk.

Idag har vi varit ute o "övningskört". Kändes väldigt läskigt i början men det lossnade ganska snabbt, jag kan faktiskt köra, även om jag är ganska osäker o oerfaren, men jag får väl ta det försiktigt. Vi körde ut till V Ingelstad, sen till Svedala, gick i antikaffär, sen till Malmö, sen lite runt o till en antikaffär till. Jag hittade ett jättefint soffbord för 300 kr :) Kommer passa superbra till min nya tv-bänk i vitt/valnöt.

Mamma tog tåget hen för några timmar sen, hon är för snäll :) Nu sitter jag här o oroar mig för hur det ska gå att köra till jobbet imorgon. Hur ska jag hitta? Det är så läskigt när man närmar sig en rondell o inte är helt säker på vilket håll man ska åt. O imorgon bitti är det väl rusningstrafik. Nej nu får jag lugna mig...

hits