Svea

Jag är helt kär i märket Svea. Tog en promenad på stan ikväll och besökte deras butik och jag vill ha allt, och då menar jag verkligen allt. Tyvärr tillåter inte min ekonomi det, men jag kunde inte hålla mig, var tvungen att köpa denna fina cardigan, den är ljuvlig. Egentligen tillät inte min ekonomi det heller, snart ska jag ju shoppa loss i Florida, men ändå, det är ju jul :) Surfa in här för mer ögongodis.

17674-22

Bara en till

Tänka sig, idag hann jag träna, det tillhör ovanligheterna nuförtiden. Och så har jag pyntat lite lagom här hemma. Adventsstjärnan, elljusstaken, adventsljusstaken, hyacinten och Rolf Bergstomtesamlingen har tagits fram. Mysigt! Och även idag har jag ätit allt för många pepparkakor med ädelost. Bara en till....

Nu ska jag strax lägga mig och läsa på lite om öken. Det ska introduceras imorgon. Och så ska de små "gullungarna" (läs uppkäftiga, tonåriga och respektlösa eleverna) få tillbaka sina prov. De var riktigt duktiga faktiskt, över förväntan. Och imorgon får jag se om jag lyckats lära sjuorna algebra, har snickrat ihop ett prov åt dem, jag gillar mitt yrke :)

Undrar vad jag drömmer inatt? Är lite rädd för mina synska drömmar nuförtiden. Inatt drömde jag att min lillasyster hade klippt av mig min långa fläta och jag hade jättekort hår som slutade strax ovanför axlarna. Usch! Hoppas inte den slår in.

Florist javisst

Så här i dessa tuffa arbetartider kände jag för att lägga mina sista krafter ikväll på kreativa sysselsättningar. Jag tog bilen till Buketten på Mobilia och inhandlade en påse jord, två växter och två sorters småsten. Allt detta mixade jag vackert i en kruka, blev riktigt riktigt fint. Dessutom köpte jag en hyacint och tog bort all jord och placerade den vackert i en hyacintvas. Nu har jag tänt ljus och avnjuter lite glögg tillsammans med allt för många pepparkakor med ädelost. Att det kan vara så gott!


Jag är synsk

Jag måste berätta om några drömmar jag hade förra veckan som är riktigt scary, jag börjar tro att jag är synsk. En natt drömde jag att en av mina lampor gick så jag var tvungen att byta den. Olyckligt nog så råkade jag ut för en stöt som gick rakt upp i hjärnan men jag överlevde. Tror ni inte att morgonen därpå gick lampan i badrummet o jag var tvungen att byta den. Vågade knappt. Men det gick bra.

Natten till söndagen hade jag en händelserik dröm där bland annat att Marcus i Idol dog. Och vad läser jag i tidningen dagen där på? Jo att Marcus och några andra Idoldeltagare råkat ut för en bilolycka. Läskigt eller vad? Jag kanske skulle bli spådam....

Annars har jag jobb upp över öronen. Utvecklingssamtal sent fram på kvällen. Jag har inget liv. Jag vill träna!!!

Efter regn kommer sol

Molnen skingar sig, förr eller senare, ha tålamod och tänk positivt. Tiden läker inga sår, man lär sig leva med dem, och vid vissa tillfällen rivs de upp.

Har utnyttjat denna soliga söndag till fullo. Jag o A tog en långpromenad runt Bo01 och V hamnen och avslutade med en lunch inne i stan. Därefter bakade jag kanongott
bröd och målade färdigt min tavla som jag påbörjade för några veckor sen. Nu sitter jag och funderar på veckans lektioner jag ska hålla o hur jag ska hinna med allt på den lilla lediga tid jag har. Lugn Lina! En dag i taget! Tänk positivt!

Farväl

Tungt, ledsamt och väldigt vackert. Linneor målade på din kista. Många minnen som bubblade upp till ytan och många tårar. Farväl farmor Linnea, du var en av de mest godhjärtade människor som funnits på denna jord. Bölö var tomt utan dig ikväll. En hel generation är död.

I have gathered all my feelings
in a bottle in my eye.
Now it's time to release them,
open up, let them fly.


Ge mig tid

Herregud. Jag har inget liv. Jobb mellan 8-19 andra dan i rad nu. Elevvårdskonferenser, mattemöten och utvecklingssamtal och massor mer. Kom hem kl 19 o då hade jag inte ens hunnit ätit en endaste liten matbit sen kl 12. Nu är jag iaf hemma, mätt o alldeles matt. Samlar kraft för morgondagen.

Gäsp


Faller

Födelsedagsfesten igår var jättekul, verkligen, följt av dans på Hipp hela natten lång. Men som mitt tidigare inlägg antyder var det några märkliga incidenter under kvällen.

Idag har jag varit fruktansvärt bakis. o så har jag ont i rumpan efter nattens ramning på cykeln genom halva Malmö. Hoppas att ingen av mina högstadieelever såg mig. Detta är ett nytt orosmoment i min vardag.

Jag hoppas på ett kort som inte lagts
Jag litar till ett ord som inte sagts
Min lust är fri, men min frihet är bakom galler





Kvällens

Kvällens mes
R... är ett hej för mycket begärt?

Kvällens sms
A... Skulle ni äta? blir det nåt härligt?

Kvällens alla kategorier
M... jag tänker på dig!


Feelings getting stronger in the dark

Ibland är det så

När man springer på den man minst anar utan att man är beredd på det så går det som det går. Något lättar i mitt hjärta och lämnar plats åt något annat. Känslor...

Inget är logiskt, inget är magiskt och det är så tragiskt


Pengabrorsan

Jag hörde Moneybrothers nya singel på radion i morse, "Dom vet ingenting om oss" o nu är jag kär. Jag har gillat honom innan men han har inte riktigt kunnat mäta sig med mina idoler som sjunger på svenska. Men nu ska han alltså släppa ett album på svenska, 6 december närmare bestämt. Jag har höga förväntningar! Äntligen lite nytt svenskt. Lyssna på singeln på Moneybrothers hemsida!

Nu är det OC.

Findus jultallrik

Helgen kom och helgen gick snabbare än någonsin och imorgon är det måndag och igår blev det Schlagerklubben på Hipp.

Har avnjutit jultallriken från Findus, perfekt bakismat, och en himla massor pepparkakor med ädelost.

Och jag undrar vad som hänt. Telefonen är avstängd. Inte ett ljud. Ingenting. Jag är orolig. Spårlöst försvunnen. Nånting är fel? Eller?

Han kunde frågat hur hon kände
och förklarat vad som hände
Han kunde sagt nånting om alla hans så goda teorier
Dom kunde ju alltid ta't en fika
Dom skulle sett att dom var lika
Tiden går och hösten fryser till och blir till vinter över ån


Tjuvstarta julen

Jag har överlevt hela veckan. Tufft, stressigt, mycket intryck och mycket att sätta sig in i. Men ju mer man lär känna eleverna ju roligare blir det. Vissa elever vill man helst slippa dock, så är det alltid. Kollegorna är verkligen kanon. Jag är så glad!

Vi har tjuvstartat med jul här hemma. Har bakat saffranspannkaka på risgrynsgröt, underbart gott. Så har vi druckit glögg och ätit pepparkakor med ädelost. Det är bland det godaste som finns. Och idag köpte vi Findus jultallrik i frysdisken som ska avnjutas nångång under helgen. Bara adventsljustakarna och julmusiken som fattas, men riktigt så långt har jag inte gått än. Jag nöjer mig med James Morrisons nya skiva som strömmar ut ur högtalaren, det räcker gott och väl :)

200

Att jobba på högstadiet på en skola i city är ingen dans på rosor, det har jag fått erfara efter två dagar. Där finns alla möjliga elever från alla möjliga länder och samhällsklasser. Många av eleverna har det grymt svårt men jag vågar här o nu påstå att skolan har den bästa rektorn och ledningen jag någonsin sett. Jag ska fixa detta. Niorna är roligare än sexorna, det trodde jag aldrig. Jag har mycket att lära. Jag ska börja med att lära mig namnen på 200 elever, ja så många har jag när jag tänker efter.


Livets gång

Någon sluter sina ögon, tar sitt sista andetag. Någon tar sitt första och öppnar sina ögon för första gången. Så är livet och så har det alltid varit. Du somnade in idag. Jag kommer alltid minnas dig. Ännu en dörr till mitt förflutna är stängt.

Nya dörrar öppnas hela tiden, imorgon öppnas en.


Nostalgisk

Då var helgen snart slut och snart ska jag köra tillbaka till Malmö. Julmässan var mysig och på konstutställningarna fanns mycket fint. Jag vill också ha en ateljé med havsutsikt! Igår tog vi en långpromenad och gick förbi min gamla skola och vårt gamla hus. Riktigt nostalgiskt. Det är konstigt hur varje enskild plats kan innehålla så många minnen.

Inatt blev jag sittande framför tvn då tv4 film visade En officer och en gentleman, Vilken kanonfilm, en riktig klassiker. Jag gillar Richard Gere. Nu vill jag se American gigolo också. 80-talsfilmer är underskattade.

och nyponbuskar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar,
ser jag när jag blundar, och nånstans där så blev jag den jag är nu.

Julmässa

Nu befinner jag mig i ett kallt Västervik. Försöker att koppla av men stressen inför det nya jobbet finns där. Om en stund ska jag hämta min bil som är på service och därefter  ska vi gå på julmässa på Gränsö slott. Ska bli mysigt en kall dag som denna. Gå omkring och kika på hantverk och provsmaka olika korvar, glögg, choklad, marmelad med mera. Jag kan redan känna doften av jul. Doft av glögg, kanel, saffran, apelsin, stearin och nejlika. Imorgon vill jag gå på vernissage. Finns många att välja på i en konstnärsstad som denna.

Händelserik dag

Detta har varit den konstigaste dagen av dagar, vet inte varför, det bara känns så. Ny månad, ny årstid, ja vintern kom definitivt idag. Början på nåt nytt, slutet på allt gammalt. När jag vaknade i morse ur mina feberdrömmar visste jag att jag hade en del att ta itu med.

Jag hade glömt hur det känns när det är kallt ute. Det liksom biter i hela ansiktet, tårarna rinner och näsan likaså. Händerna o fötterna blir som isbitar och liksom donar bort. Mössan är min räddning. Det är det viktigaste och finaste vinterplagget. Nån färgglad, en randig, en med tofs, en med virkad blomma på, eller en fjäril, köp många, det är mitt tips! Jag efterlyser vantar och skor med inbyggd värme, typ element.

Jag träffade en gammal vän idag, han var precis sig lik.

När tog sommaren slut? När kom hösten? Idag försvann hösten. Ikväll är det OC.

tyst ligger vägen, i rödbrun rost
jag såg mareld i havet, som allhelgonafrost

Strawberrynet

Idag är jag hemma sjuk med lite feber. Jag frös när jag vaknade och nu är jag allmänt matt och har grym huvudvärk.

Är ändå så pass pigg att jag kan fixa lite saker. Har en del att kolla upp inför nya jobbet och så ska jag packa min väska inför helgen.

Lite shopping slår ju aldrig fel heller. Har handlat lite "lyxprodukter" på
strawberrynet. Rekomenderas verkligen. För det första är produkterna mycket billigare än i Sverige, och för det andra så fick jag massor med rabatt. Först fick jag 5% rabatt eftersom jag handlade fler än tre produkter, sen fick jag 12 % rabatt till eftersom jag inte handlat där på länge, och sen så fick jag även ett gratis makeupkit. Rena rama julafton.

Julkänslor ja! Den första snön dalar ner utanför fönstret. Jag är sugen på glögg och pepparkakor med ädelost.

den första snön har fallit allt är halt
och min halsduk blev kvar
på en hållplats utanför stan

hits