Herrmode

Ikväll blev det en långpromenad efter jobbet med A som precis kommit hem från Grekland, så nu är jag inte helt övergiven längre i denna stad. Eller övergiven och övergiven, jag har ju haft D vid min sida, och mitt jobb, som faktiskt är himla kul, iaf ibland. En vecka återstår innan det blir lite semester igen. Härligt! Imorgon måste jag få tid att gå på stan, hoppas jag kommer ifrån jobbet tidigt. Måste kolla in rean vilket jag inte hunnit, och så måste jag köpa en födelsedagspresent till D. Vad önskar sig killar i present egentligen? Jag är urdålig på sånt. Ge mig tips! Alla ni 10 som läser min blogg. Kom igen! Ge er till känna! Spanade in en modeblogg för killar för att försöka få lite inspiration, riktigt kul faktiskt. Måste läsa in mig på herrmodet lite, nu när vi troligen ska åka över till Köpenhamn nästa helg.


Back in business

Idag började jag då mitt sommarjobb, eller vad man ska kalla det. Drygar ut min lärarlön lite grann. Banken är min nya arbetsplats, eller nygamla kanske jag ska säga. Inte som kassörska utan som rådgivar-back up, det låter mycket coolare. Även om jag idag fick vara mer en kassa-back up, då den tonårige semestervikarien i kassan bara hade jobbat på bank en vecka och halva byns befolkning hade fått för sig att gå till banken just idag, när det är måndag, löning och sista arbetsveckan för många. Stress är ett milt uttryck för denna dag och det kan bara bli bättre. Huvudvärken infann sig vid lunchtid och har äntligen börjat släppa lite. Orkade ingenting när jag kom hem. Men nu har jag iaf målat klart en tavla och städat lite. Har känt mig lite ensam ikväll. Dels beror det på att alla mina kompisar är bortresta just nu och dels beror det kanske på att jag har vant mig vid att ha en viss person vid min sida efter denna långhelg. Ensamheten gav vika en smula när denna person nyss ringde mig. Han fick mig att skratta, och längta...

Midsommar i Ystad

Då var man Tillbaka i Malmö efter fyra dagar i Ystad. Midsommar var mycket trevligt men det såg mörkt ut ett tag. Det regnade hela natten till midsommar och fram till tolv stod regnet som spön i marken. Men sen hände något. När gästerna började trilla in lättade molntäcket och vi kunde skymta den blå himlen allt mer. Det blev god mat, kubbspel, dans (dock var inte dansgolvet överbefolkat), grillat, jordgubbar och såklart mycket dricka. Så mycket dricka att sommarstugan inte förblev i exakt samma skick som när vi kom. Den nya spegeln på det nyrenoverade badrummet hade gått i kras. Sånt som händer när 30-åringar tror de är 20 (citerar han som orsakade det). Staketet vid altanen gick sönder när någon tog ut svängarna på dansgolvet lite väl mycket. En plaststol gick sönder när någon gungade på den och idag upptäckte vi att strykbrädan var trasig. Gästerna åkte hem igår vid lunch men jag och D stannade tills idag och har haft en mysig weekend.


Nostalgitripp

Idag gjorde jag en liten tripp med min bil, och det var en nostalgitripp utan dess like. Slutmålet var Genarp och det var inte igår. För ganska så exakt sex år sedan sommarjobbade jag i Genarp, sommaren 2001 närmare bestämt, och visst kände jag igen mig, men körde ändå lite vilse i den lilla byn. Det är dock en sak jag ALLTID missar, och det är påfarten till Inre Ringvägen vid Bulltofta här i Malmö. Det var likadant när jag skulle besiktiga min bil i februari, då missade jag den, men hamnade ändå rätt. Idag höll jag verkligen utkik efter den, men plötsligt hade jag passerat både Ikea och Bulltofta och befann mig på en 70-väg halvvägs till Klågerup, så det blev att vända om. Sen missade jag den igen, hamnade på en gammal väg som går parallellt med Ringvägen, vände, och till sist var jag äntligen på rätt väg och de skånska fälten och de vallmokantade vägarna bredde ut sig framför mig. Tur jag var ute i god tid, för till anställningsintervjuer ska man inte komma för sent, för det var mitt huvudsakliga mål med nostalgitrippen.

Nu ska jag packa lite, för ikväll bär det av till Ds stuga i Ystad där jag ska tillbringa midsommarafton tillsammans med 14 andra midsommarfirare.

Glad midsommar!

Inga måsten, inga krav

Det är underbart med sommarlov. Inga måsten, inga krav. Började dagen med ett träningspass. Sen tog jag en promenad med en väninna ut till Västra Hamnen där vi surplade i oss en kall espresso frapino i solen. Sen inhandlade jag en målarduk. Sen tvättade ja och under tiden målade jag en tavla. Tyvärr tog den vita färgen slut så den är inte riktigt klar. Ikväll har jag druckit vin på Möllan med en väninna jag inte sett på länge. Himla trevligt! Nu ska jag snart gå och lägga mig i mina rena lakan och hoppas på en solig dag imorgon!

Sommarlov

Idag har det varit den första dagen på sommarlovet. Jag har varit så gott som ledig förutom ett litet möte på skolan som var över på ett par timmar. Huuh, det är nästan så man blir överarbetad. Utöver mötet har jag hunnit med olika ärenden, två fikor med två olika väninnor och promenad. Ikväll har hemmafru-Lina tagit över och hon har bakat ett fantastiskt gott bröd samtidigt som telefonen har gått varm. Det har ringts och det har svarats. Jag ska nog lyckas fylla dessa dagar med aktiviteter, utan problem.

Oväsen

Idag har jag lite sovmorgon, jag börjar inte förrän klockan ett, men tror ni jag kan sova för det? Nej inte i ett hus som håller på att rivas, ja det låter som det. Det borras, bankas och betongsmulor faller i väggarna hela tiden och ger ett kusligt bakgrundsbrus. Tur jag har lite ärenden att uträtta på förmiddagen så jag slipper denna byggarbetsplats. Nästa vecka ska avloppsstammarna var färdiga. Jag bävar för tappvattenstambytet i höst....

Vuxengrejer

Nu har jag sommarlov. Ska endast göra ett besök till på skolan på måndag eftermiddag. Eller sommarlov och sommarlov, jag ska ju sommarjobba. Men sommarlov från läraryrket har jag, och en veckas semester innan jag intar bankkontoret.

Ikväll ska D bjuda mig på restaurang. Imorgon ska vi grilla hemma hos kompisar till honom som har köpt hus. Oj vad vuxet det låter. Kanske håller jag på att bli vuxen? Vid 26 års ålder...


Rörmokare

I morse anlände rörmokarna till min lägenhet kvart över sju. De har hållit på hela veckan att föra massa oväsen, hamra, borra och spola och trappuppgången är belamrad med maskiner och slangar. När jag kom hem från jobbet klockan fyra var de fortfarande inte klara. Alla lägenhetsdörrar i trapphuset stod öppna och allt var en enda röra, jag fick en smärre chock. Min toalettstol stod i badkaret och det var smuts och skräp överallt. Som tur var hade jag bestämt träff i stan med en väninna, så jag övergav kaoset och begav mig till stan illa kvickt. Vi kollade på skor, fikade och promenerade och timmarna gick. Jag var inte hemma förrän halv åtta och då hade rörmokarna försvunnit, men efterlämnat ett jättesmutsigt badrum. Så nu har jag skurat och torkat och mina naglar har nog kapats några millimeter, men det är smällarna man får ta. Jag har iaf nya fräscha avloppsstammar och kaklet i badrummet är skinande rent.

Skolavslutning

Idag var det skolavslutning i kyrkan och jag fick blommor och kramar av eleverna. Därefter gick mitt arbetslag och åt middag på Krua Thai, sen blev det öl på Nyhavn och sen kaffe på Café Simpan - en riktig möllanrunda. Nu är jag trött och rastlös på samma gång så jag måste ut och röra på mig. Får jag inte med mig någon på promenad så får det bli en joggingtur. Tre dagar har passerat då jag bara jobbat halvdagar och jag börjar redan känna rastlösheten komma krypande. Känner att jag måste hitta på nåt hela tiden, känner pressen, jag klarar inte av sånt här. Det måste hända nåt. En promenad, en fika, en middag, en grillning, en shoppingrunda, ja det hjälper inte. Det är tur att jag ska jobba i sommar, annars kommer jag att klättra på väggarna.

Korall

Korall är min nya favoritfärg. Idag efter en fotbollsmatch mellan niorna och lärarna i gassande sol fick jag nog värmeslag och tog en shoppingrunda på stan vilket jag egentligen inte har råd med. En korall underbar klänning blev det, ett armband från pilgrim med koralla pärlor och gulberlock, ett korallt nagellack från mavala och lite andra småsaker som jag tycker jag behöver. Hur ska jag nu ha råd att köpa nya däck till bilen? Kan iaf försvara mitt vårdslösa handlande med att jag faktiskt får dubbla löner i sommar.

Het dramatik

Idag har vi haft en helt vanlig friluftsdag som inte blev helt vanlig utan ganska dramatisk egentligen. I den 32 gradiga värmen intog vi fotbollsplanerna på Ribban där högstadieeleverna skulle spela fotboll. Till en början var det smärtfritt, om än väldigt varmt. Matsäckspausen var också väldigt trevlig och harmonisk. Sen, när eleverna började få värmeslag och åttorna skulle spela inträffade incidenterna en efter en. Första ambulansbesöket var när en elev i åttan sträckte sitt ben så han inte kunde röra sig. Andra ambulansbesöket var när en elev i nian krockade med en annan så hon tuppade av. Tredje incidenten (här slapp vi ringa ambulansen) var när en elev i sexan halkade på badbryggan och slog i bakhuvudet så hon började må dåligt. Fjärde incidenten var när vi skulle hem och min kollega trodde att han blivit bestulen på allt han hade med sig (kläder, nycklar, mobil etc) och fick följa med tillbaka till skolan endast iklädd badbyxor. På skolan fick han dock veta att en lärare i åttan tagit med hans grejer till en annan plats på stranden för hon trodde det var en annans. Jag skjutsade honom tillbaka och fick en glass som tack :)

Sol & bad

30-årsfesten igår var skoj, alltid kul att träffa nya människor. Trots att jag bestämt att jag inte skulle ut så ramlade jag dit igen. Efter midnatt åkte jag, D och några av hans kompisar till Skeppsbron där några av mina vänner redan befann sig. Mötte även en kollega och på fyllan lovade jag honom att jag skulle ställa upp i lärarlaget på fotbollsmatchen mot niorna på tisdag. Vänsterback var det visst. För som back behöver man ju inte göra så mycket. Eller? Hm... Hoppas han inte tog det på allvar. Efter klockan tre blev det en hamburgare på BK och även deras version av McFlurry. Kommer inte ihåg vad den heter men den är himmelsk. Finns i smakerna hallon cheesecake o cookie dough nånting :) Idag har jag o D varit i Höllviken och solat och badat. Ikväll blev det lite kubbspel. Sommaren är här och glädjen spirar.


Redo

Igår efter middagen begav vi oss ner till Lilla Torg för att möta upp några Ds vänner, o gissa vilka jag sprang ihop med? Hela personalstyrkan från det bankkontoret jag ska jobba på i sommar. Vilket sammanträffande. Kul att se dem. Ska bli riktigt skoj att jobba faktiskt, tro det eller ej. Idag har vi tillbringat några timmar i V Hamnen och min solbränna är på topp, perfekt inför 30-årsfesten ikväll. O nu är jag mer redo, nu när jag träffat några av festdeltagarna redan o nu när jag har en ljusgul fin klänning att ta på mig. Ha en trevlig junikväll!

Shopping för självförtroendet

Ännu en dag ute i solen. Idrottsmästerskapen har gått av stapeln och det var svettigt värre. Iklädd t-shirt för att skydda axlarna, hög solskyddsfaktor och solglasögon tillbringade jag dagen i skuggan så gott det gick. Därefter blev det en stor shoppingrunda. Först promenerade jag till Mobilia där jag inhandlade en klänning och sen promenerade jag in till stan för att kolla på skor och smycken. Men jag hejdade mig. Eller det är en dag imorgon också. jag är nämligen medbjuden på 30-årsfest imorgon. Som flickvän eller bara som dejt? Vet ej. Nervöst? Ja! Men att känna sig snygg underlättar lite och gör under för självkänslan. Så kanske jag slår till på skorna och ett armband imorgon ändå. Ikväll ska jag bjuda D på lite mat. KALL mat! I värmen....

Brunbrända ben

Idag har det varit utedag för hela slanten med eleverna. Först var vi på stranden och sen i Folkets Park. Som vanligt så tänkte jag inte på att smörja in mig, så nu sitter jag här med världens bonnabränna. Bruna ben har jag ju fått iaf, ända upp till shortskanten o vita fina linjer efter linnet jag haft på mig. Idag blir det långpromenad med en väninna, men först en dusch kanske, känns som jag har med mig halva Ribersborgs sandstrand hem.

Känslor

Jag förundras människor som kan prata känslor. Jag är urdålig på det och jag är urdålig på att visa dem. Det finns liksom aldrig läge att säga vad man känner. Det där rätta ögonblicket man går och väntar på infinner sig aldrig och jag vågar inte fråga heller. Jag får bara hoppas att han tänker på mig som jag tänker på honom.

Förövrigt har det varit en fin nationaldag trots min baksmälla från gårdagens fest. Några soltimmar ute i Västra Hamnen med H följt av lite mys med D. Nu är det fotboll.

Festligheter

Idag är det varmt och soligt och eftermiddagen har bland annat bjudit på både kladdkaka och Laserdome. Kvällen kommer också bjuda på läckerheter och festligheter (hoppas jag) då det är dags att att festa med mitt arbetslag från skolan. Middag och vin står på schemat och sen får vi se vad som händer. So long....


Alkoholförgiftad mage

Gårdagens makalösa fotbollsfest med bubbel och jordgubbar mynnade i utgång på Schlagerklubben. Trots att jag knappt klätt upp mig och trots att jag verkligen hade bestämt mig för en vit helg denna helg efter förra helgens vilda fester och efter en vecka med krånglande mage så föll jag för festens frestelse även denna gång. Det jobbiga är att jag i fyllan och villan tappade min mobil och nu är skärmen helt konstig. Ibland är den vit, ibland är allt en enda röra, ibland är den svart och ibland är den normal. Jag vill inte köpa ny mobil! Jag ska inte ha teknikprylar med mig, jag bara tappar dem så de går sönder. Först digitalkameran, nu mobilen. IPoden får jag nog stryka från min önskelista. Nu ska jag försöka kurera min mage, men inget verkar hjälpa. Alkohol är inte magens bästa vän direkt. Och på tisdag är det dags för fest igen. Då ska vi ha arbetslagsfest med Sing Star. Stackars min mage...

I solnedgångens röda sken

Första kvällen i första sommarmånaden kunde inte ha spenderats på ett bättre sätt. Grillad mat på en uteservering med nån man gillar, en cykeltur genom ett industriområde ut till Västra Hamnen, värme, vindstilla, spegelblankt hav och en solnedgång. Ja nu är jag ju inte särskilt romantisk av mig men bra lät det och trevligt var det. Idag blir det lördagsfika med några kompisar som sig bör. Solen lyser med sin frånvaro. Men jag är glad för det.

Fredagseftermiddag i stan

Idag lämnade jag jobbet redan klockan ett efter att ha rättat massor med matteprov med massor matteprov kvar att rätta som jag inte orkade. Får ta det i helgen, eller på måndag. Istället styrde jag stegen downtown. Jag gillar tidiga fredagseftermiddagar i stan. Inget folk. Inga köer. Ingen hysteri. Man kan gå i lugn och ro utan att trängas med folk. Det är lugnet före lördagshysterin på stan och alla kläder finns kvar i min storlek.

Ikväll ska jag ut och äta med kod D. Men först en kopp kaffe. Jag är så trött.

hits