Önskelista

Ok, en önskelista vore kanske på sin plats så här på min födelsedag.

Strålande solsken hela sommaren
Iskrossare (Och eventuella tillbehör till drinken Caipirihinia beroende på kostnad)
Blender
Klarrött badlakan (som matchar min bikini)
Tigi Moisture maniac balsam
Presentkort på nåt ställe där de säljer Cult-krukor (charlotte trend och olsson & gerthel säljer dem)


Men det viktigaste är såklart att ni kommer på min tjejmiddag :)


Semester i solen

För fjärde dagen i rad skiner solen här i Zurich och temperaturen är nog uppe i 25 grader även idag. Idag är jag helt ensam, ensam på min födelsedag, då den ende som jag känner i den här staden har övergett mig för jobb. Men som hemmafru är det väl smällarna man får ta. Ikväll ska han bjuda mig på restaurang. Dagen tänkte jag spendera i stan, den är väldigt mysig och det finns mycket affärer. Kanske hinner jag med lite solande vid sjön. Bikinin har använts flititgt dessa dagar. Igår var vi ute på en båttur på sjön, såg de snöklädda bergstopparna. Nu ska jag äta upp mina mackor med de franska ostarna och om en stund ska jag ta spårvagnen in till stan. Det är härligt att vara på semester.


Vin

Torsdag kväll och Lilla Torgs uteserververingar var proppfulla. Ett glas vin blev två glas och väl hemma möts jag av det lugnande beskedet att SAS-strejken är över och mitt flyg går imorgon. Hade nästan gett upp hoppet. Så nu ska jag försöka sova, men min hjärna är helt uppe i varv. Om det är vinet, den ljumma sommarkvällen eller nåt annat får tiden utvisa.


Drama i Pildammsparken

Jag var precis med om en rolig grej i Pildammsparken när jag var ute på en liten joggingtur i kvällssolen. Efter min 6 km långa runda tänkte jag precis stanna och varva ner med lite promenerande när jag på håll ser tre killar jag mer än väl känner igen. Istället för att varva ner ökar jag takten men det är för sent, de har upptäckt mig. LIIIINNNNAAAAA skriker de i kör. Jag småspringer lite och vinkar. LIIIIINNNAAAA ropar de igen och de börjar springa. Jag inser att det kanske är på sin plats att stanna och de springer ikapp mig. Det är tre av mina elever i sexan. Tre helt ofarliga invandrarkillar, men som i andras ögon kanske ser ganska tuffa ut i en grupp på tre. För rätt som det är springer en kille i 25-30 årsåldern upp jämsides med oss och stannar till och ber killarna låta mig vara i fred. Killarna tittar förvirrat på varandra och undrar vem han är och då börjar jag skratta. Jag förklarar för 30-åringen att det inte är någon fara utan att dessa killar är mina elever. 30-åringen ler generat och ber killarna och mig om ursäkt och joggar vidare. Jag säger hej då till killarna och skyndar iväg till min cykel och cyklar hem.

Snart flyger jag igen

Lång dag på jobbet idag. Personalkonferenserna är inte roliga. Hann iaf ut och känna på det härliga vädret en stund innan mötet då jag gjorde några snabba ärenden på stan. Hämtade mitt fina halsband på Pilgrim som jag fått av mamma i födelsedagspresent, köpte ett body butter på Body Shop som jag inte haft på länge då min shoppingbudget inte har tillåtit sån lyx samt växlade till mig lite Schweizerfranc då jag för fjärde gången i år beger mig ut i världen igen. Resor är kul, men det kostar vill jag lova. En resa i månaden är kanske lite i överkant vad min ekonomi klarar av, men jag kommer väl snart på fötter igen....


Weekend i Viken

Jag är just nu och vilar upp mig på ett vilohem. Ja så känns det iaf. Min snälla mamma hade laddat kylskåpet med massor av mat och jag plöjer inredningstidning efter inredningstidning, här finns allt. Igår blev det jättegod middag, idag frukost med nybakat bröd och god mat igen, en runda på stan i alla affärer som faktiskt finns här, klädaffärer och inredningsaffärer och varje gång jag är här vill jag ha massor med nytt till min lägenhet. Efter middagen blev det en långpromenad längs havet och nu sitter vi och dricker vin och slappar. Livet är enkelt när vardagen är 40 mil bort.


Mysterium

Oj vilken dag. Full fart mellan 08-17. Som sagt, jag är inte bara lärare, jag är ordningsvakt, polis, fredsmäklare, förälder, psykolog och detektiv också. De två sistnämnda var de huvudsakliga yrkena jag sysslade med idag. Det är ett mysterium det hela. Vem ska man tro på? Och gör man en sån sak själv så är det något som är väldigt väldigt fel psykiskt. Det försvunna är upphittat. Frågan är hur, när, var, varför och av vem? Imorgon väntas förhören fortskrida. Trots denna cirkus älskar jag mitt jobb. Jag låter en rolig historia jag lärde mig idag framhäva några av ljusglimtarna.


I vilket land har dom sämst hörsel?

Svar: Saudiarabien
Förklaring: Sau di Arabien
Översättning: Sa dom Arabien (på skånska)

Svett och tårar

Idag var jag på gymmet efter ett alldeles för långt uppehåll pga resor och förkylning. Det blev mitt favoritpass (step intervall) med min favoritinstruktör. En annars så glad och duktig tjej i åldern 30-35. Detta pass blev dock inte riktigt som det brukar. Den annars så glada instruktören såg riktigt tagen ut och började med att berätta att hon hade en tuff tid framöver, att vi inte skulle bli skärrade om hon började gråta. Sedan tog hon ett djupt andetag och berättade att hennes man hade gått bort i söndags. En obehaglig tystnad spred sig över salen. Men instruktören bländade av ett leende och hoppades att hon inte skrämt oss och sen var passet igång, dock med en del tårar från instruktören. Ännu ett bevis på att livet är fruktansvärt orättvist. Så sorgligt. Stackars henne och hennes lilla dotter. Starkt av henne att ändå komma dit och ha sitt pass och dessutom berätta det.

Nästa gång du klagar på nåt. Tänk på att det finns miljontals människor som har det bra mycket värre. Det gör livet lite lättare.

Fröken vaddå?

Ibland älskar jag mitt jobb, ibland inte. Ibland flyter dagarna på utan problem, ibland inte.
Idag var en jobbig dag. Mobbning eller inte? Det är frågan. Jag är inte bara lärare, jag är psykolog, förälder, polis, detektiv, ordningsvakt och fredsmäklare också.

Jag var bara inte gjord för dessa dar, och dessa dar är inte gjorda för mig

Kinderöverraskningar

Vem kunde ana att en trettioårsfest kunde vara så kul? God mat, roliga människor, kinderöverraskningar och 80-talsmusik, hela natten lång, var inte hemma förrän klockan fyra. Idag skiner solen igen, härligt!

Frukost i Västra hamnen

Idag har temperaturen hittat upp till närmare 20 grader och årets premiärfrukost på Espresso House i Västra Hamnen gick av stapeln. Där satt vi i solen, med varsin latte och underbara scones och blickade ut över vattnet, båtarna, horisonten och den knallblå himmeln. Kan man få en bättre start på dagen?

Några timmar senare begav vi oss in till stan där vi avnjöt en himmelsk glass på Ben & Jerrys och sen blev det lite strosande i affärer. Ikväll ska jag på 30-årsfest och det är hög tid att börja fundera på kvällens outfit.

Hoppas ni alla får en härlig lördagskväll!

Skönhetstips

Ikväll har jag unnat mig en lyxig pedikyrbehandling. Min ringa ekonomi tillät dock inget salongsbesök så det fick bli en hemmagjord och det funkade alldeles utmärkt. Ett varmt fotbad följt av peeling, massage och skrubbande. Avslutningsvis en fet fotkräm. Därefter testade jag att smörja in fötterna i olivolja och satte på mig ett par sockar och nu har jag babymjuka fötter. Ett riktigt skönhetstips!

Kvällspromenad

Blev en liten kvällspromenad idag med en trevlig väninna jag inte sett på ett tag. Soligt men kalla vindar. Som tur är ska det bli varmare, närmare 20 grader resten av veckan, så lördag är det solning som gäller så jag är brunast på födelsedagsfesten.

Min jobbångest är borta, har haft det riktigt trevligt på jobbet idag. Bara tre bildlektioner eftersom sexorna var på teater. Niorna skötte sitt konsthistoriska arbete själva och åttorna skickade jag ut i solen på uppdrag att måla hus. Livet som bildlärare är riktigt härligt ibland...

Mitt påsklov

Är det nåt jag verkligen är bra på så är det att göra paj. Har precis avnjutit en helt fantastiskt god paj innehållandes broccoli och vitlökssalami. Säg till om ni vill ha mitt hemliga recept :)

Imorgon börjar allvaret igen, ser inte alls fram emot det. Som tur är det bara fyra dagar och sen är det helg igen och då ska det vara sommartemperaturer och solsken enligt prognosen. Som jag längtar till sommaren!!!

Jag ska sammanfatta detta påsklov i en lista i brist på roligare sysselsättning.

Veckans roligaste: Shoppingen i Barcelona
Veckans besvikelse:  Vädret i Barcelona
Veckans ofräschaste: Spanskt rosévin på tetrapack för 4 kronor.
Veckans vackraste: Mina nya blommiga sandaler, jag är helt kär
Veckans godaste: Mocca Frapuccino på Starbucks
veckans dyraste: Mina nya Lacosteskor
Veckans finaste: Vädret på Bo01 i lördags
Veckans tråkigaste: Min förkylning
Veckans jobbigaste: Att jag verkligen är helt pank
Veckans längtan: Att få träffa en viss person igen
Veckans mysigaste: Gränderna i Barcelona
Veckans visdomsord: Det man söker hittar man inte och det man inte söker hittar man

Jag utmanar alla mina vänner att sammanfatta ert påsklov!

Ingen påsk i mitt hus

Regnet öser ner, näsan rinner, huvudet värker, tvättstugan är bokad hela kvällen och påsken lyser med sin frånvaro. Allt jag har fått i godisväg denna påskhelgen är en 100 gram chokladkaka. Låter vemodigt, men vad gör man. Det är de små ljusglimtarna som lyser upp de grå fläckarna här i livet. Det kan vara något så trivialt som en timme i solen, en chokladkaka, en kopp te med några goda vänner eller vetskapen om att jag har en extra dag ledigt innan allvaret drar igång igen. Men det vill jag inte tänka på nu. Jag låter regnet smattra mot min ruta och doften av nytvättat fylla min lägenhet. Imorgon är en annan dag, förhoppningsvis blir det sol, förhoppningsvis är jag frisk, eller så inträffar nåt annat skoj, det får tiden utvisa. Nu ska jag gå o snyta näsan innan jag kilar ner i tvättstugan...

Förresten, ni som lämnar anonyma kommentarer här, sluta, jag blir sjuk av nyfikenhet, så Färken, träd fram!


Borta bra men hemma bäst

Hemma från Barcelona. Det har varit bra, trots spöregn varje dag, trots att vi råkade ut för ficktjuvar, trots att jag drog på mig en rejäl förkylning och trots att mitt bankkonto är barskrapat. Ja det sistnämnda kan ju ha att göra med shoppingen, för den var fantastisk, det mest fantastiska med resan, förutom resesällskapet då. Vi höll modet uppe, trots gråa skyar och regndroppar. Sangria, fika på Starbucks, vin och många skratt, det förgyllde resan. Ironiskt nog sprack molnen upp sista dagen lagom när vi skulle ta bussen till flygbussen och vi skymtade den blå himmel vi suktat efter. Vi hann med fem minuter i solen på flygplatsen. Resans ledord är att det man letar efter hittar man inte och det man inte letar efter hittar man. Beppes Bodega ungefär. Tack tjejer för trevligt resesällskap, solen behöver inte skina, sol i sinnet räcker, även om lite solsken hade underlättat.

Barcelona

Jag väntar och väntar och väntar. Pengar har växlats, solen har fått lysa lite i mitt ansikte, jag har ätit, jag har diskat, jag har vattnat blommorna, jag har packat och jag har botaniserat bland nätets utbud av Barcelonaguider. Väntan har blivit längtan. Snart ska det shoppas, ätas tapas, drickas sangria och bara njutas av den spanska atmosfären till medelhavets bakgrundsbrus.

Hola Espana!

Vi tar vårsolen med oss

Våren fortsätter och det blev promenad och solande ute på bo01 idag igen. En glass slank ner och mitt ansikte har fått nya fräknar. Jag hoppas vårsolen följer med oss till Barcelona imorgon kväll.

Nu ska jag fortsätta slappa framför tvn. Packandet får vänta tills imorgon. Är helt slut. Nattens äventyr har satt sina spår och jag är väldigt tacksam att jag är ledig imorgon och hela veckan för den delen. Gammal och trött kanske, men jag lyckas iaf få en 22-årig beundrare efter mig. Kanske är det min nya anti-rynk-kräm från Lancome ;)

Cirkus på MacDonalds

Vilken cirkus! borde inte skriva men jag har inget att dölja. Kvällen började lugnt och sansat hemma hos H och fortsatte ganska lugnt på Lilla Torg. På skeppsbron började det spåra ur en aning. Några glas vin och några drinkar senare hamnade jag på MacDonalds med en kille av årgång -85. Helt oskyldigt. Jag lovar. H och A kom förbi. R ringer. Jag ignorerar. Telefonen ringer igen. 85:an svarar i min telefon. De pratar. De lägger på. R ringer igen och jag svarar. Jag ger honom fem minuter ute i kylan. Han vågar inte komma in. Fegis! Vi snackar. Bullshit! Jag går. Han kommer in på MacDonalds. H höjer rösten. Han sticker. Hans telefon går i tusen bitar. H och A går. R ringer igen. Jag ignorerar. Vi går. 85:an en aning chockad av det tuffa livet i Malmö. Jag cyklar hem. ENSAM!!!

Mina tankar vilar på nån helt annan...

hits