Champagne

Blev inget Glasklart för medlemsskap krävdes. Vakten var dock väldigt tillmötesgående och gav oss en mailadress vi ska maila. Så om en månad kommer vi förhoppningsvis in, den som väntar på nåt gott, verkar vara ett coolt ställe, annorlunda, lite flottare, lite finare.

Vi tog cyklarna och begav oss till Centiliter & Gram istället. Med några glas vin i kroppen ville vi inte hem. Vi pratade med ett gäng danskar som bjöd oss på helrör. Spännande att två länder som ligger bredvid varandra faktiskt är ganska olika ändå. Efter några glas champagne kände vi att det var dags att bege oss hem, klockan hade hunnit bli två. Sammanfattningsvis en trevlig och lagom kväll.

Nu ska jag till stan och ta en fika med en väninna jag inte sett på länge. Kanske kanske lite shopping, men bara kanske.

Duktig

Idag har jag varit riktigt duktig. Har både ätit nyttigt och tränat aerobics och tänka sig, det var faktiskt riktigt kul att träna.

Dessutom har det gått två hela dagar sen jag fick lön och jag har inte shoppat några kläder. Jag är faktiskt duktig!

Parentes. (Imorgon kanske det blir en liten liten runda på stan efter jobbet ändå. Skulle vilja ha ett par grå tigerjeans, eller ett par stövlar, eller en skön ansiktskräm, eller nåt nytt fint inför fredagskvällens fest och premiärbesöket på Glasklart). Slut på parentes.

Ska avsluta min duktiga dag med ännu ett duktighetsmoment. Ska se till att vara i säng kl 22. Behöver nog sova åtta timmar så jag orkar med lite fest imorgon. Fem timmars sömn om natten är tre timmar för lite.

Öronproppar

Tid, ett återkommande ämne i min blogg. Jag hinner inte med, som vanligt. Igår kväll var jag på kurs efter jobbet o idag jobbade jag till klockan 18. O vilken dag! Kaos vid frukost, kaos vid lunch o extrem kaos vid mellis, men jag fixade det, ensam. Men arbetsdagen innehöll ljusglimtar, det gör den jämt, det är därför jobbet trots allt är ok. Men jag ska nog göra som vissa kollegor och införskaffa öronproppar.

Jag vill inte gå o lägga mig på kvällarna för jag vill ta till vara på varenda minut av dagen. Det resulterar i att jag sover max sex timmar per natt. Imorgon ska jag upp klockan fem så jag bör ju lägga mig senast elva.

Pratade med syster precis. Jag vill ha semester o åka till henne i London.

Imorgon SKA jag träna!

Nu ska jag avnjuta mitt nybakade bröd. Det doftar ljuvligt.

Tid... & all Min energi
slösar Jag på nålar...


Träningstips

Nu när höstdagjämningen passerat o dagarna bara kommer att bli kortare o kortare o kallare o kallare finns det ingen anledning till att låta bli att träna. När det bara är mörker o kyla utanför fönstret kan man lika gärna vara inne i en upplyst sal o svettas. Det försöker jag intala mig iaf.

Jag behöver motivation till att börja träna regelbundet igen. Nu verkligen släpar jag mig iväg till gymmet, som idag, o det lyckades, men det var trist. Brukar träna måndagar, men sen blir det inte mer på hela veckan, förutom lite promenader, o nu förra veckan, då det blev jogging. Tyvärr har jag insett att jag inte kan springa mer, mitt högerknä klarar det inte, så jag får lägga den karriären på hyllan, åldern tar ut sin rätt :)

Hur ska man gå till väga? Köpa dyra träningskläder? Det kanske är roligare att träna då? Eller köpa klippkort på ett antal olika anläggningar? Det är en idé, för då hinner jag inte tröttna, jag behöver variation.

Nu är det 100 höjdare!

Natti!

Hallonscones

Solen strålar in genom persiennen i fönstret och min lägenhet doftar hallonscones och nybryggt kaffe. Framför Nyhetsmorgon avnjuter jag just nu mina nybakade hallonscones som blev jättegoda tillsammans med en kaffe latte. Kan en söndagsmorgon börja bättre?

Fredagsfräckis

Kreativ och kvinnlig list!

Elva människor hängde i ett rep under en helikopter, tio män och en kvinna. Repet var inte starkt nog för att hålla för dem allihop.
Så de bestämde att en var tvungen att släppa taget för annars skulle de alla falla.

De kunde inte bestämma vem som skulle bli tvungen att släppa taget förrän kvinnan höll ett gripande tal.
Hon sa att hon frivilligt skulle släppa repet för att hon var kvinna och van vid att offra sig för make och barn och för män i allmänhet utan att få något tillbaka.
När hon avslutat sitt tal började alla tio männen applådera...

*hihi*

Moderna barn

Jag slutar aldrig att förundras över dagens barn. Var vår generation lika bortskämda, gnälliga och uppkäftiga när vi var små?

Idag t.ex. Jag säger till lille Viking att han inte får kasta sand på sina kamrater på vilket han svarar "Det bestämmer inte du, gå hem, du får inte vara här!" Ehh jaha!

För att inte tala om vilken koll på modet de har. En liten kille kan inte ha jackan knäppt för det är inte coolt. Jackan är av märket Diesel. Jeansen ska ha häng o kalsongerna ska synas. Samme kille gick under fotbolls-VM klädd i fotbollsdräkt med strumpor o benskydd hela dan i 25-gradig värme. Han är tre år. En annan kille kom i spindelmannen-dräkt igår, det tyckte han var coolt.

Jag kan inte minnas att jag brydde mig om vad jag hade på mig på dagis. Däremot i ettan började jag bry mig om kläder, faktiskt, o det måste varit tidigt på den tiden.

Nä nu ska jag ge mig ut på en joggingtur i solskenet!

Föräldramöte

Idag hade jag arbetstid 8.45-18 och föräldramöte kl 18.30 till kl 20.45, så jag har i princip jobbat i 12 timmar. Tur att det är trevliga föräldrar men ibland tröttnar man på alla deras frågor. Jag ville bara ha det överstökat. Vill de inte hem till sina barn???

Schlagerbaren stänger för gott verkar det som. Var ska man nu gå?

Sovdags! Nu är det bara två dagar kvar till helgen och det är två dagar för mycket.

400 gram ohälsa

Eftersom jag hade besök i helgen har min officiella städ- och tvättdag (lördag) förflyttats till idag. Tvättandet är i fullgång medan städandet går det lite si och så med. Energi har jag fått i form av fettsnålt pulvercappuccino som jag fått av Buzzador och lite mer än en 200 gram Marabou dajm chokladkaka. Den är farligt god. Ska försöka spara de resterande 150 grammen men för en chokladmissbrukare som jag så är det svårt. Varför ska affärer locka med erbjudanden om att köp två för priset av X kr? Dumma!!!

Bloggsvacka

Är nog inne i en bloggsvacka. Har varken tid, lust eller ork att skriva. Finns så mycket annat jag vill hinna med.

Helgen var innehållsrik och den försvann alldeles för fort. Lite shopping med syster på lördagen, lite Lilla Torg på kvällen med goda vänner, restaurangbesök på söndagen med en mycket trevlig person o lite valvaka med goda vänner på kvällen.

Men idag, back to reality, tråkig dag på jobbet. Kvällens träning o äppelpajsbak med syster piggade upp. Hennes sista kväll i Sverige för ett tag framöver.

Fånga dagen!

Lång arbetsdag idag ute i solen. De ljumma sensommarvindarna i kombination med alldeles för lite sömn denna veckan har medfört att jag är helt slut. Behöver sova. Vilken tur att det är fredag!

Lyssnade på barnradion i morse där de läste ur en barnbok. De som skriver barnböcker är experter på att förmedla både dolda och mer framträdande budskap. Det pratades om dagar, nåt om att fylla dem med nåt meningsfullt, inte bara slösa bort dem så de far iväg upp i rymden och blir till ingenting. Så sant! Livet är inte de dagarna som går utan de dagarna man minns. Har du haft en tråkig dag på jobbet? Gå ut o gör nåt kul, utnyttja dagen till max, strunta i att du ska upp tidigt dagen därpå, du behöver inte gå och lägga dig förrän klockan tolv, sova kan du göra på helgen eller när du blir gammal :)

Snart ska jag iväg o hämta syster på Centralen.

H&M Club

Jag hatar kvällsmöten. Konferens igår och BRF-möte idag. Och nästa vecka är det föräldramöte. Jag hinner inte med. Jag vill träna, träffa vänner, fixa hemma, läsa, koppla av. Har börjat skriva en "att-göra-lista", det behövs. Samtal som ska ringas och jobb som ska planeras.

I övermorgon kommer
syster, ingen vila ingen ro, men det blir skoj, hon är välkommen såklart. På tisdag åker hon till London på obestämd tid så vi lär inte ses på ett tag.

Nu ska jag läsa nya Cosmo som jag fick med posten idag, tillsammans med en hel bunt rolig post, för en gång skull. Klubbtidningen från Åhléns, Klubberbjudanden från H&M och bonuscheck från H&M. H&M Club lönar sig, gå med du också ;)


Sök

Igår kväll blev det tapas på Piraia och det var riktigt gott. Rekomenderas! Mätta och belåtna traskade vi vidare till biografen, med ett litet stopp i godisaffären, som sig bör. Vi såg den svenska filmen Sök och jag gillade den. Många kända och bra skådisar. Svensk film är alltid bäst, så är det bara. Har man aldrig testat intertnetdejting innan man ser den filmen lär man aldrig göra det efteråt. Alla fördomar besannas. Det är mannen som inte flyttat ifrån sin mamma, mannen som letar lägenhet, mannen som förföljer, mannen som är en sexgalning och mannen som ljuger och bedrar.

Nu ska jag snart ta mig en promenad och köpa en målarduk. Panduro är tyvärr stängt så jag hoppas på Bolagret. Frågan är om de har akrylfärg där, behöver silverfärg.


Expertens skönhetstips

Min blogg har tyvärr blivit lidande denna veckan då varken tid eller lust för att skriva har funnits. Men just ikväll tänkte jag dela med mig av mina "skönhetstips". Nu när höstens kalla vindar får mina tårar att rinna nerför kinderna så att mascaran blandas med rougen och kinderna får ett svart-, vitt- och rödrandigt mönster, näsan rinner och blir röd som en tomat, huden blir likblek och kylan gör att huden ser ut att falla sönder av torrhet. Borta är sommarens naturliga skönhet med strålande, solbränd, osminkad hud. Bevara denna osminkade fräscha hud. Detta funkar för mig, just nu, nästan. Men vid noll grader hjälper inget.

1. Rengöring är A och O. Daglig rengöring med Biotherms rengöringslotion och rengöringsmjölk.
2. Fukt, fukt, fukt! Biotherm Aquasource non stop.
3. Ögonkräm för att bevara ungdomen :) Clinique all about eyes.
4. Strålande hud. Eyeko cream som ger grym lyster och fukt.
5. Rosebud salve för mjuka läppar.
6. I.D. foundation för ett naturligt underlag som släpper igenom mina fräknar.
7. I.D. face color warmth för en solkysst look.
8. I.D. blush color glee för rosiga kinder.
9. Make up store cover all mix som täcker röda näsor, finnar och mörka ringar runt ögonen.
10. Make up store eye pencil color vanilla innanför franskanten för en klar blick.
11. Make up store ögonskugga i färgen sun breeze som highlighter.
12. Maybelline unstoppable mascara som är bäst enligt mig. Rinner inte, kladdar inte, är inte vattenfast, har en liten borste och ger långa fransar.

Skönhet kostar!


Kloka ord

Jag är så trött på politik, därför har jag inför det här valet valt att stå helt utanför vad som skrivs i media och vad som sägs i tv. Politik handlar just nu bara om att smutskasta andra partier. Sköt er själv och skit i andra är mina ledord! Jag ska dock rösta för jag vill se ett regeringsskifte.

En liten flicka sa idag några kloka ord när min kollega beklagade sig över att dagens eftermiddag kändes ovanligt lång. Den lilla flickan kontrade med att eftermiddagarna är alltid precis lika långa, ingen är kortare. Så sant!

Nu ska jag iväg på middag hos N. Hon är grym på matlagning.


Okrönt drottning

Ehh, blir ni förvånade när jag säger att allt jag beställde från H&M igår avbeställdes idag, utom de båda tightsen? Nej, jag är som sagt beslutsångestens okrönta drottning.

Istället besökte jag min favorit H&M butik idag i Malmö. Det resulterade i en rad nya plagg. En längre tunt hålstickad naturvit tröja, en längre stickad svart- och vitranding tröja, en svart plisserad kjol och en söt klänning i svart o grått utan ärmar. Jeansen lämnade jag tillbaka.

Mår betydligt bättre idag men känner mig fortfarande klen. Ska laga mig en ordentlig
middag. Ikväll ska jag nog på fest, utan alkohol och utan att slå klackarna i taket på Schlagerbaren. Så imorgon kommer ni inte kunna läsa om nån galen cykelfärd genom ett nattsvart Malmö eller om nån som än en gång gör bort sig på Schlagerbaren, och min cykel kommer förhoppningsvis förbli i samma skick som idag :)

Modefeber

Kurerar mig med Robbies livekonsert i P3 och drömmer mig tillbaka till i somras då jag fick se denna fantastiska artist på riktigt nära håll. Underbart är kort, men vilken upplevelse, magiskt är bara ett ord.

Är fortfarande matt efter maginfluensan o febern är inte helt borta. Har som sagt roat mig med att surfa runt på bloggar och fick sån inspiration att jag bara var tvungen att shoppa. På H&Ms sida upptäckte jag några grejer jag inte sett förut så de slank ner i varukorgen. En längre ljusgrå stickad kofta, en annan mörkgrå kofta, [ kan vara bra vid jämngrå vinterdagar ], två tights, ett par grå o ett par svarta, [ det behövde jag faktiskt, måste ju haka på tightstrenden ], en svart längre tröja med v-ringning, [ ja, det behövde jag också, har mestadels koftor ]. Man får unna sig lite när man är sjuk!

Mina jeans jag köpte i veckan ska jag lämna tillbaka imorgon. 

17674-19<---- Ljusgrå kofta och grå tights


Kryapådigkram

Mår mycket bättre idag o har varit vaken hela dagen. Känner mig så där lite konstigt rastlös när jag sitter ner men när jag står upp får jag ont i huvudet, en märklig känsla. Borde passa på att tvätta men orkar inte springa upp och ner i trapporna. Borde passa på att handla och laga nån god, nyttig o billig middag men orkar nog inte det trots allt. Jag hatar att bara sitta still men jag har inte så mycket val just nu. Istället har jag plöjt tidningar o postorderkataloger, läst bloggar, skickat in mina digitalbilder för framkallning och roats av p3s sändningar. 

Det är såna här dagar man borde få ha nån som passar upp på en. Som kommer med mat, som diskar, som tvättar ens kläder, som går och handlar, som kommer med nån bra film, som ger mig blommor o som ger mig en kram. Nån frivillig? ;)

hits