Reseberättelse

Idag kom jag hem från två veckors härlig semester i Thailand. Jag kommer åka tillbaka, det är en sak som är säker!

Vi började semestern nere i Phuket på Karon beach. Stranden var jättefin men annars inget ställe jag rekomenderar. I Phuket Town blev det lite shopping och en spännande runda i en juvelbutik, endast för att få en billig tuktuk-resa till en restaurang.

Vi tog båten en regnig morgon via Phi Phi till Koh Lanta. Väldigt lugn ö. Bodde i en bungalow för 100 kr/natten vid Long beach som var en jättelång härlig strand med många restauranger. Funky Fish blev vår favorit med god mat, goda drinkar, bra musik och roliga bartenders. Gjorde en heldagsutlykt med båt på fyra öar där vi snorklade bland korallrev, simmade genom Emerald Cave och besökte en gömd lagun och åt lunch på en paradisstrand. En underbar dag!

Därefter tog vi minibuss till Krabi. Chauffören körde som en galning. Från Krabi tog vi båt till Railay som var det absolut bästa stället vi besökte. En halvö utanför Krabi som endast kan nås med långsvansbåt. Där finns inga bilar och mopeder. Endast promenadstigar. Bodde i en lyxig bungalow på stranden i tre nätter. Badade på världens näst finaste strand (rankad av Times). Tyvärr regnade det i nästan två dagar men lite sol fick vi, och riktigt god thaimat.

Lämnade Railay en solig eftermiddag för att hoppa på en buss i Krabi som skulle ta oss till Bangkok. En ganska jobbig 13 timmar lång bussfärd. Försökte sova så mycket som möjligt. Kom fram till Bangkok klockan sex morgonen där på. Bodde på ett riktigt lyxigt hotell mitt i smeten, i samma byggnad som MBK, på nittonde våningen, Phatumwan Princess. Kan rekommendera alla att bo där. Bangkok är jättestort, 15 miljoner invånare. Vi höll oss mest på varuhusen runt hotellet. Gjorde en utflykt på floden, en riktig turistfälla. Åkte taxi i en timme i bilkö för att komma till en restaurang vi blivit rekomenderade att åka till. Cabbages & Condoms. Pengar går till välgörenhet där. Himmelsk thai-mat. Den bästa på hela resan! Besökte Vertigo bar som vi också blev tipsade om. Ligger på taket av ett hotell, 69 våningar upp med utsikt över bangkok åt alla håll. Riktigt coolt!

Saknar värmen, solen, stranden, maten, drinkarna, fruktshakerna... Men som sagt. Jag ska åka tillbaka!

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits